Παίδων «Αγία Σοφία»: 24ωρη απεργία με αίτημα άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων

παίδων-αγία-σοφία-24ωρη-απεργία-με-αί-63428

Περίπου 100 γιατροί συμμετείχαν σήμερα (28/9) το μεσημέρι στην απεργιακή κινητοποίηση για το Παίδων «Αγία Σοφία» στο υπουργείο Υγείας. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τα τακτικά χειρουργεία περίπου 3.000 παιδιά.

Παίδων «Αγία Σοφία»: 24ωρη απεργία με συγκεκριμένο αίτημα

Στο πλαίσιο αυτό οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» έχουν σήμερα 24ωρη απεργία με αίτημα άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων, ενώ στη διάρκεια της κινητοποίησης προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, εκτός από τις άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία, αφού πλέον πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα, είχαν κι άλλα αιτήματα.

Παίδων «Αγία Σοφία»: «Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις»

Να καλυφθούν εδώ και τώρα και οι 7 κενές οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων με μόνιμες προσλήψεις, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να επαναλειτουργήσουν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι/επικουρικοί, να επιστρέψουν στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Όπως τόνισαν, οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με βάση και τον παμπάλαιο Οργανισμό του νοσοκομείου, ανέρχονται σε 34. Ενώ σε 40 ανέρχονται οι επικουρικοί γιατροί του νοσοκομείου που εν δυνάμει αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης.

Γιατροί του Παίδων «Αγία Σοφία»

Η λογική των μετακινήσεων γιατρών από άλλα νοσοκομεία στην οποία προχωρά η κυβέρνηση οξύνει το ζήτημα, καθώς δημιουργούνται προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία, δηλώνουν οι γιατροί.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και διεμήνυσαν ότι θα προχωρήσουν σε συντονισμό της δράσης τους με τους εργαζόμενους των Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Αγλαΐα Κυριακού» και Παίδων Πεντέλης, καθώς και με τους εργαζόμενους των παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της ΟΕΝΓΕ στον αγώνα τους. Αντιπροσωπεία τους ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο αυτή δεν έγινε λόγω απουσίας του υπουργού Υγείας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι δικηγόροι έχουν ήδη καταθέσει ηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος και έκθεση σε κίνδυνο ζωής κατά συρροή για τη λίστα με τα 3.000 παιδιά που περιμένουν να χειρουργηθούν στο Παίδων «Αγία Σοφία» λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ