Θεσσαλονίκη: 6 οβίδες σε εργοτάξιο – Πυρομαχικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

θεσσαλονίκη-6-οβίδες-σε-εργοτάξιο-πυ-63217

Πυρομαχικά του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου είναι μάλλον οι 6 οβίδες οι οποίες βρέθηκαν στο εργοτάξιο στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά έξι οβίδες μέχρι τώρα εντοπίστηκαν στο εργοτάξιο που βρίσκεται στην οδό Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης και χειριστής των χωματουργικών μηχανημάτων που εκτελεί εργασίες στο σημείο, εντόπισε σήμερα άλλες τρεις οξειδωμένες οβίδες και για άλλη μια φορά κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την απομάκρυνση και εξουδετέρωσή τους.

Πώς βρέθηκαν οι 6 οβίδες στο εργοτάξιο της Θεσσαλονίκης- Είναι πυρομαχικά Β΄ΠΠ;

«Εντόπισα μια νωρίς το πρωί στις 8:00 μια γύρω στις 10:00πμ και μία πριν από λίγο στις 12 μμ… Δεν έχει τελειωμό αυτό…», επισήμανε ο ιδιοκτήτης και χειριστής χωματουργικών μηχανημάτων Άγγελος Φρατζίδης, ιδιαίτερα ανήσυχος, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και τόνισε πως «και οι τελευταίες οβίδες που εντοπίστηκαν είναι ολόιδιες με τις προηγούμενες, είναι οξειδωμένες οβίδες, των 33 εκ. και διάμετρο 81χιλ. απο τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλες είναι εντοπισμένες στο ίδιο σημείο γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε πως εδώ πρέπει να υπήρχε αποθήκη με πυρομαχικά».

Tί λεει ο χειριστής μηχανημάτων για τα πυρομαχικά του Β΄ΠΠ και τις 6 οβίδες που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη

«Είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος διότι όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν σίγουρα και άλλες εδώ. Ο στρατός είναι συνέχεια εδώ επιβλέπει τις εργασίες και αναλαμβάνει να απομακρύνει τις οβίδες που εντοπίζουμε» τόνισε ο ίδιος.

Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο υπήρχε μια τριόροφη πολυκατοικία που είχε ανεγερθεί το 1954 και κατεδαφίστηκε το 2004, σύμφωνα με κατοίκους και επαγγελματίες τις περιοχής. Από νωρίς το πρωί η περιοχή γύρω απο το εργοτάξιο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές αρχές. Ήδη βρίσκονται επιτόπου πυροτεχνουργοί του στρατού, προκειμένου με ασφάλεια να μεταφέρουν τις οβίδες στο πεδίο βολής για εξουδετέρωση.

Αν βρεθούν κι άλλες όπως λέει ο χειριστής η αξία τους θα είναι μεγάλη και θα πρέπει να εκτεθούν στο πολεμικό μουσείο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ