Κορωνοιός: Προς πλήρη άρση όλων των μέτρων από τον Μάρτιο

κορωνοιός-προς-πλήρη-άρση-όλων-των-μέτ-59050

Κορωνοιός: Τα περιοριστικά μέτρα προβλέπεται να αρθούν σύντομα

Η κυβέρνηση και οι ειδικοί λαμβάνοντας υπόψην τα νέα δεδομένα καταλήγουν στην άρση των περιοριστικών μέτρων από τον Μάρτιο. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται σε μια περίοδο πολλές χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης σιγά σιγά άρουν τα περιοριστικά μέτρα υπό την πίεση των πολιτών οι οποίοι μετά από 2 χρόνια πανδημίας έχουν εξαντληθεί ψυχικά και οικονομικά.

Ήδη η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την Τετάρτη να καταργηθεί σε πρώτη φάση το ανώτατο όριο των έξι ατόμων στην εστίαση και στη διασκέδαση όσο αφορά στους καθήμενους.

Περιορισμοί αναμένεται να ισχύσουν και στις Αποκριές και έπειτα σταδιακά εξετάζεται να χαλαρώσουν όλοι οι περιορισμοί πλην της χρήσης μάσκας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Επιτροπή, είναι δύσκολο να επιτραπούν οι καρναβαλικές παρελάσεις καθώς σε αυτές δεν μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της διασποράς, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιου είδους περαιτέρω χαλάρωση σε ό,τι αφορά εκδηλώσεις, που ωστόσο θα αφορούν αποκλειστικά εμβολιασμένους.

Πότε ξεκινάει η άρση μέτρων του κορωνοιού

Μετά την Αποκριά, που θα συνδέεται πιθανότατα με την τελευταία απαγόρευση, θα έχουμε όπως όλα δείχνουν έναν Μάρτιο χωρίς περιορισμούς.

Σημειώνεται ωστόσο πως το «ελεύθερο» θα ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί, καθώς για τους μη εμβολιασμένους θα εξακολουθήσουν να ισχύουν όλοι οι περιορισμοί, με βασικότερη την απαγόρευση εισόδου σε κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η τάση της άρσης των περιορισμών και της επιστροφής στην κανονική ζωή, καταγράφεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, όπως φάνηκε και στην χτεσινή κοινή διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που λαμβάνει χώρα στη Λυών.

Σε όλες τις συζητήσεις της Τετάρτης κυριάρχησε η άποψη πως η άρση των μέτρων είναι πλέον επιβεβλημένη, με τους υπουργούς Υγείας των κρατών-μελών να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ