«Καίει» γιατρούς το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο 14χρονης στη Λαμία – «Έσβησε» περιμένοντας σε κοντέινερ

καίει-γιατρούς-το-πόρισμα-της-εδε-γι-63474

Το φως της δημοσιότητας είδε το πόρισμα της ΕΔΕ για τον ξαφνικό θάνατο της 14χρονης στη Λαμία. Η Κυριακή Ζανιά έχασε τη ζωή της τον περασμένο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο της Λαμίας. Το πόρισμα της ΕΔΕ, που «καίει» γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας, διενήργησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Ιωάννα Γριβέα.

Θάνατος 14χρονης στη Λαμία: Πέθανε αβοήθητη περιμένοντας στο κοντέινερ

Σύμφωνα με το πόρισμα, το παιδί «έσβησε» περιμένοντας βοήθεια στο κοντέινερ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και η ΕΔΕ που διατάχθηκε από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένους γιατρούς οι οποίοι αν είχαν ενεργήσει διαφορετικά το κορίτσι θα είχε σωθεί, σύμφωνα με όσα αναφέρει το τοπικό site lamiareport.gr.

Μάλιστα, ο δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης που είναι στην υπόθεση την οποία έχει για λογαριασμό της οικογένειας της 14χρονης, κάνει λόγο για ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο γιατρούς, ενώ θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους:

«Όσον αφορά τον θάνατο του μόλις 14 χρονών κοριτσιού από την Λαμία με αιτία θανάτου covid – 19, πρέπει να μάθει όλο το πανελλήνιο ότι μετά και την έκδοση της ΕΔΕ η αιτία θανάτου άλλαξε και έγινε ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ 2 ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!

Θάνατος 14χρονης στη Λαμία: «Το μαχαίρι στο κόκκαλο για απόδοση ευθυνών»

«Μετά την κατάθεση της μήνυσης από την οικογένεια του κοριτσιού θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους ιατρούς…

Το δικηγορικό μας γραφείο μας από κοινού με την εξαίρετη συνάδελφο Λαμίας κ. Σοφία Σταυράκη με τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας φωνάζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ και αν οι γιατροί ασκούσαν τα καθήκοντα τους όπως έπρεπε το παιδί θα ήταν ανάμεσα μας. Το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθούν ευθύνες έτσι ώστε κανένα παιδί να μην φεύγει έτσι άδικα..», δηλώνει ο δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης.

Τέλος, σημειώνεται πως πέρα από το διοικητικό σκέλος, το πόρισμα είναι επίσης στα χέρια της Ανακρίτριας που τις επόμενες ημέρες θα ελέγξει την υπόθεση ποινικά με τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στη διάθεση της Δικαιοσύνης, μαζί με τις πραγματογνωμοσύνες και των ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ