Σταικούρας: Συνεχίζουμε με συνετή δημοσιονομική πολιτική

σταικούρας-συνεχίζουμε-με-συνετή-δημ-59093

Σταικούρας: Και το 2022 θα συνεχίσουμε με μια συνετή δημοσιονομική πολιτική

Την πεποίθηση του ότι η Ευρωπαική Επιτροπή ουσιαστικά επιβραβεύει τις επιδόσεις της Ελληνικής Οικονομίας εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας. Σε αυτό προσέθεσε την επιθυμία της κυβέρνησης να συνεχίσει με μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και το 2022.

Όπως τόνισε, η χώρα καλύπτει τις απώλειες της υγειονομικής κρίσης, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ενισχύονται, η ανεργία συρρικνώνεται, το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη τονώνεται.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η χώρα επιτυγχάνει μία ισχυρότερη ανάκαμψη «τύπου V» τo 2021 – τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη –, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των απωλειών του 2020. Κατά τον ίδιο, αυτή η ανάκαμψη ακολουθείται από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τόσο για το 2022 όσο και για το 2023, η δεύτερη υψηλότερη – σωρευτικά – την τριετία.

Σταικούρας: Συνεχίζουμε με μεταρρυθμίσεις της οικονομίας το 2022

«Επιπρόσθετα, η Ελλάδα εμφάνισε τον χαμηλότερο μέσο ρυθμό πληθωρισμού στην ευρωζώνη το 2021. Πληθωρισμός που ενισχύεται, πράγματι, σημαντικά το 2022, αλλά ο οποίος παραμένει χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μέχρι και το 2023», ανέφερε.

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, με συνέπεια, την υλοποίηση μίας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, την εφαρμογή μίας διορατικής εκδοτικής στρατηγικής και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, προκειμένου αυτή η ανάπτυξη να γίνει ισχυρότερη, να δημιουργηθούν περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί, περαιτέρω, η κοινωνική συνοχή».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ