Καταστροφικός Κυκλώνας Ίαν στη Φλοριντα: Άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ

καταστροφικός-κυκλώνας-ίαν-στη-φλορι-63157

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη Φλόριντα από τον καταστροφικό κυκλώνα Ίαν, ενώ έχουν αδειάσει τα ράφια των σούπερ μάρκετ και έχουν πάει να μείνουν σε καταφύγια.

Πότε θα χτυπήσει ο κυκλώνας Ίαν στη Φλόριντα ενώ οι κάτοικοι αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ενας εξαιρετικά επικίνδυνος κυκλώνας κατηγορίας 4 χαρακτηρίστηκε ο Ίαν όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC). Ο κυκλώνας βρίσκεται περίπου 125 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νέιπλς στη Φλόριντα των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από ανέμους που φτάνουν τα 220 χιλιόμετρα την ώρα, διευκρίνισε το NHC.

Σε καταφύγια και με άδεια τα σούπερ μάρκετ οι κάτοικοι στη Φλόριντα για τον κυκλώνα Ίαν

Ήδη οι κάτοικοι της πολιτείας που ζουν στις παράκτιες περιοχές έχουν αδειάσει τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων, έχουν ενισχύσει τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών τους, ενώ κάποιοι έχουν σπεύσει σε καταφύγια ενόψει της άφιξης του Ίαν.

Είναι φυσικό οι κάτοικοι να αντιδρούν έτσι μιας και δεν ξέρουν τί καταστροφές μπορεί να αποφέρει αυτός ο μεγάλος  κυκλώνας.

Σχεδόν 60 σχολικές περιφέρειες στη Φλόριντα έχουν ακυρώσει τα μαθήματα λόγω του κυκλώνα, επεσήμανε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις, προσθέτοντας ότι έχουν ανοίξει 175 κέντρα στα οποία μπορούν να καταφύγουν όσοι του επιθυμούν αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Ο Ίαν -που ακόμα ήταν κατηγορίας 3- έπληξε χθες Τρίτη την Κούβα, με αποτέλεσμα όλο το νησί να έχει βυθιστεί στο σκοτάδι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ