Κούβα: Κατέρρευσε το δίκτυο ηλεκτροδότησης εξαιτίας του κυκλώνα Ίαν

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης κατέρρευσε ενώ σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στο δυτικό τμήμα της Κούβας από τον κυκλώνα Ίαν
κούβα-κατέρρευσε-το-δίκτυο-ηλεκτροδό-62949

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης κατέρρευσε ενώ σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στο δυτικό τμήμα της Κούβας από τον κυκλώνα Ίαν

Ο κυκλώνας Ίαν προκάλεσε επίσης μεγάλες καταστροφές στο δυτικό τμήμα της Κούβας, φέρνοντας σφοδρούς ανέμους, βροχοπτώσεις και πλημμύρες, ενώ το βράδυ της Τρίτης κατέρρευσε το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ο Λάσαρο Γκέρα, τεχνικός διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της Κούβας, εξήγησε ότι βλάβη στο εθνικό σύστημα διανομής, που εν μέρει οφείλεται στο ακραίο καιρικό φαινόμενο, οδήγησε στη διακοπή της παροχής, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Ο κ. Γκέρα διαβεβαίωσε ότι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα εργάζονται όλη τη νύχτα και σήμερα για να αποκατασταθεί η λειτουργία του δικτύου.

Ο κυκλώνας σάρωσε χθες δυτικές επαρχίες της Κούβας, χωρίς να αναφερθούν θάνατοι μεν, αλλά πολλοί κάτοικοι και οι αρχές τόνισαν πως έσπειρε την καταστροφή, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες.

«Ο κυκλώνας Ίαν απομακρύνεται από την εθνική επικράτεια αλλά οι καταστροφικές συνέπειές του επιμένουν», ανέφερε νωρίτερα μέσω Twitter η κουβανική Πολιτική Προστασία, καλώντας τους πολίτες να επαγρυπνούν, παρά το πέρασμά του. Το κέντρο —το λεγόμενο «μάτι»— του κυκλώνα βγήκε από την επικράτεια της Κούβας χθες στις 09:50 (τοπική ώρα· στις 18:50 ώρα Ελλάδας) κοντά στο Πουέρτο Εσπεράνσα, σύμφωνα με το ινστιτούτο μετεωρολογίας της Κούβας (INSMET).

Κυκλώνας Ίαν: Φτάνει στη Φλόρδια «εξαιρετικά επικίνδυνος»

Το αμερικανικό κέντρο τυφώνων/κυκλώνων (NHC) προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο του χθες στις 17:00  ότι ο κυκλώνας Κατηγορίας 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον αναμενόταν να φθάσει απειλητικός στις δυτικές ακτές της Φλόριντας, όντας «εξαιρετικά επικίνδυνος».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ