«Βόμβα» Politico: «Ο Πούτιν μπορεί να ανταλλάξει με πυρηνικά τα συμβατικά όπλα»

βόμβα-politico-ο-πούτιν-μπορεί-να-ανταλλά-63149

Μια βόμβα έριξε το Politico στο πολεμικό σκηνικό Ρωσίας- Ουκρανίας, λέγοντας πως μπορούν ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ανταλλάξουν τα συμβατικά όπλα με πυρηνικά και πως όταν το καταλάβουν οι ΗΠΑ θα είναι αργά.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν πως μπορεί να είναι πολύ αργά όταν θα υπάρξουν σαφείς ενδείξεις για πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να ανταλλάξει με πυρηνικά τα συμβατικά όπλα, λέει το Politico

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εντείνουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό τυχόν ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων ή επικοινωνιών που θα αποτελούσαν ενδείξεις εντολής εκ μέρους του Βλαντίμιρ Πούτιν για τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα με πέντε νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους.

Όπως σημειώνει, ωστόσο, το Politico, οποιεσδήποτε ενδείξεις ότι ο αλλοπρόσαλλος Ρώσος ηγέτης έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο αδιανόητο – «σε μια απελπισμένη προσπάθεια να πάρει και πάλι τα ηνία ή να εκφοβίσει τη διεθνή κοινότητα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του» – θα μπορούσαν να έρθουν πολύ αργά, προειδοποίησαν οι ίδιες πηγές.

Ο Πούτιν μπορεί να ανταλλάξει με πυρηνικά τα συμβατικά όπλα- Οταν το καταλάβουν στις ΗΠΑ θα είναι αργά

Άλλωστε, τα περισσότερα αεροσκάφη της Ρωσίας – μαζί με τους εκτοξευτές συμβατικών πυραύλων και ρουκετών – μπορούν να μεταφέρουν μικρότερα, τακτικά πυρηνικά όπλα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για πιο στοχευμένη χρήση στο πεδίο της μάχης από ό,τι τα στρατηγικά όπλα, όπως οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

Αυτό σημαίνει ότι, εκτός κι αν ο Πούτιν ή οι διοικητές του επιδιώξουν να γίνει εκ των προτέρων γνωστο, οι ΗΠΑ μπορεί να μην μάθουν ποτέ πως οι ρωσικές δυνάμεις αντάλλαξαν τα συμβατικά πυρομαχικά με ατομικές βόμβες.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης με πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις πυρηνικές δυνάμεις και τη στρατηγική της Μόσχας, ο οποίος – όπως και άλλοι που ερωτήθηκαν από το Politico – δεν είχε την άδεια να μιλήσει δημοσίως.

Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της Δύσης περιλαμβάνουν ενίσχυση των αποστολών των ΗΠΑ και των συμμάχων – στον αέρα, το διάστημα και τον κυβερνοχώρο – αλλά και μεγαλύτερη στήριξη σε εμπορικούς δορυφόρους απεικόνισης της γης για την ανάλυση των ρωσικών μονάδων στο πεδίο, που μπορεί να είναι σε θέση να λάβουν την πυρηνική εντολή, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ας ευχηθούμε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να μην τραβήξει άλλο το σκοινί και να αφήσει στην άκρη τα πυρηνικά όπλα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ