Στο «μπαλκόνι» της Ευρυτανίας: Το παραδοσιακό χωριό δίχως αυτοκίνητα, με τα πετρόχτιστα σπίτια και την καταπληκτική θέα στη Λίμνη Κρεμαστών

στο-μπαλκόνι-της-ευρυτανίας-το-παρα-178241

Στην Ευρυτανία κρύβεται ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς για την πασχαλινή σας απόδραση. Όσοι είστε λάτρεις των βουνών και του χειμερινού τουρισμού θα εκτιμήσετε αυτόν τον σχετικά άγνωστο προορισμό που κρύβεται κοντά στο Καρπένησι.

Αυτός ο όμορφος προορισμός είναι τα Φιδάκια (μπορεί να το δείτε γραμμένο και ως «Φειδάκια»), σκαρφαλωμένα σε υψόμετρο 920 μέτρων, στις πλαγιές του όρους Χελιδώνα –ένα από τα τρία βουνά που κυκλώνουν το Καρπενήσι. Πρόκειται για ένα μικρό, ήσυχο χωριό, με μόλις 27 μόνιμους κατοίκους, το οποίο έχει επισήμως χαρακτηριστεί ως «παραδοσιακός οικισμός».

Στα Φιδάκια Ευρυτανίας χωρίς αυτοκίνητο

Μόλις φτάσετε στην είσοδο του χωριού θα αφήσετε το αμάξι σας σε πάρκινγκ. Ξεκινήστε μια απολαυστική βόλτα σε πλακόστρωτα λαβυρινθώδη σοκάκια ξεκινά από το σημείο που αφήνει κανείς το αυτοκίνητο, για να φτάσει μέχρι την κεντρική πλατεία του χωριού αλλά και τα καλντερίμια πέρα από αυτήν. Πανέμορφα πέτρινα κτίρια που διατηρούν μια αρχιτεκτονική ομοιομορφία, μια απίστευτη ησυχία και το νωχελικό σκηνικό του μεγαλείου της φύσης, στα όσα σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Στα Φιδάκια επισκέφθειτε το «μπαλκόνι» της Ευρυτανίας

Από την πλατεία του χωριού γίνεται ορατή η περίφημη λίμνη Κρεμαστών -ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νομού-, ενώ από τη θέση Τσαγκαράλωνα λίγο έξω από το χωριό, όλο το μεγαλείο της φύσης απλώνεται στα πόδια του επισκέπτη.

Ειδικότερα, σε απόσταση μόλις 5 λεπτών με το αυτοκίνητο από την είσοδο του χωριού βρίσκεται η θέση Τσαγκαράλωνα ή αλλιώς το φυσικό «μπαλκόνι» του χωριού που προσφέρει ανυπέρβλητη θέα στη λίμνη Κρεμαστών -το στολίδι του νομού- που μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του επισκέπτη. Η καλύτερη εικόνα για να ολοκληρώσετε την γνωριμία σας με τα Φιδάκια, καθώς το μάτι χάνεται στον ορίζοντα και το απέραντο γαλάζιο της λίμνης.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ