Το πρώτο νησί που είπε «όχι» σε ξαπλώστρες και ομπρέλες έχει 100% πληρότητα και δείχνει το παράδειγμα

το-πρώτο-νησί-που-είπε-όχι-σε-ξαπλώστ-168051

Οι Λειψοί είναι το μοναδικό νησί της Ελλάδας που λέει όχι σε ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες του, καθώς ο δήμος δεν παραχώρησε ποτέ σε ιδιώτες τη χρήση των ακτών.

Γιατί οι Λειψοί δεν έχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος των Λειψών, Φώτης Μάγγος «εμείς από χρόνια, ποτέ δηλαδή, δεν επιτρέψαμε σαν δημοτική αρχή να υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλίες. Και αυτό το κάναμε γιατί το νησάκι μας είναι μικρό. Δεν επιτρέπει η γεωμορφολογία των παραλιών έστω και ελάχιστες να τοποθετήσεις και επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάντα καταστρατηγείται το δικαίωμα που παραχωρείς σε κάποιους επιχειρηματίες».

Και πρόσθεσε ότι «κάθε χρόνο η Κτηματική Υπηρεσία μας ζητάει με έγγραφό της να της καταστήσουμε γνωστό εάν επιθυμούμε να παραχωρήσουμε εμείς οι Δήμοι σε ιδιώτες τη χρήση των ακτών για τοποθέτηση καθισμάτων, ομπρελών κτλ. Εμείς πάντα απαντούμε αρνητικά ότι δεν θέλουμε να μας παραχωρήσει το δικαίωμα η Κτηματική να παραχωρήσουμε και εμείς με τη σειρά μας επιχειρηματίες και έτσι τελειώνει εκεί».

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση στο νησί, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «εμείς αυτή τη στιγμή και εδώ και 10 – 15 ημέρες, είμαστε στο 100% πληρότητα και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα, μέχρι και τις 15 η πληρότητα είναι γύρω στο 95% και σιγά – σιγά θα αρχίσει να φθίνει».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ