Λίγοι το γνωρίζουν: Το ήρεμο ψαροχώρι στον Βόρειο Ευβοϊκό με καταπράσινα νερά και ιαματική πηγή για χαλαρές διακοπές

λίγοι-το-γνωρίζουν-το-ήρεμο-ψαροχώρι-σ-178234

Αν αναζητάτε έναν ήρεμο και όμορφο προορισμό για διακοπές τότε σας έχουμε τον καλύτερο. Στον Βόρειο Ευβοϊκό κρύβεται το ψαροχώρι Ήλια, κρυμμένα στους πρόποδες του βουνού Τελέθριο. Σε αυτό το ψαροχώρι δεν θα βρείτε την βαβούρα ενός κοσμοπολίτικου νησιού αλλά ηρεμία, καλό φαγητό, αξιοθέατα για να εξερευνήσετε και μια θάλασσα με σμαραγδένια νερά.

Η μονή Αγίου Γεωργίου στα Ήλια

Ένα από τα αξιοθέατα, από τα οποία αξίζει να περάσετε μια βόλτα ερχόμενοι εδώ, είναι η προαναφερόμενη μονή Αγίου Γεωργίου (ή Αγίου Γεωργίου Ηλιών). Πρόκειται για γυναικείο μοναστήρι που χτίστηκε το 1670 σε υψόμετρο 386 μέτρων στο όρος Βαλάντιο, αν και η παράδοση τη θέλει παλαιότερη, ανάγοντας την πρώτη της μορφή στον 13ο αιώνα. Αυτό που κυρίως θα σας εντυπωσιάσει, όμως, είναι τα ίδια τα Ήλια, απλωμένα καθώς είναι σε ένα θαυμάσιο σημείο του Βόρειου Ευβοϊκού, που μπορεί να παραμένει ανεξερεύνητο από τους πολλούς, μα με τον καιρό ακούγεται όλο και περισσότερο.

 

 

Η θάλασσα στα Ήλια

Τα γαλανά, πεντακάθαρα νερά βαθαίνουν απότομα και συνυπάρχουν αρμονικά με το πράσινο από τα πεύκα που τριγυρίζουν το χωριό, ενώ η θάλασσα είναι ήρεμη (σπάνια θα δείτε μεγάλα κύματα εδώ) και ζεστή, προσφερόμενη για μπάνια μέχρι και τον Οκτώβρη. Η παραλία είναι οργανωμένη, αν και θα βρείτε και ελεύθερους χώρους να στήσετε τον δικό σας εξοπλισμό, εφόσον το επιθυμείτε. Επιπλέον, παρότι οι κάτοικοι δεν έχουν αδιαφορήσει για την τουριστική ανάπτυξη, ο τόπος αυτός διατηρεί συνάμα και το προφίλ ενός ήσυχου ψαροχωρίου, με το λιμάνι του να παρέχει τη δυνατότητα να δέσουν μικρά σκάφη αναψυχής ή/και ιστιοπλοϊκά.

 

Εδώ ο επισκέπτης έχει τη χαρά να ηρεμεί, αλλά και να ξεφαντώνει, αν το θέλει, στα κέντρα διασκέδασης της περιοχής. Καταφύγιο για υποβρύχιους αλλά και παράκτιους ψαράδες που διαλέγουν αυτό το χόμπι για να περάσουν ευχάριστες στιγμές ξεκούρασης. Τοπικό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας 17 Ιουλίου.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ