Σαν να βγήκαν από παραμύθι: Οι τουρίστες κάνουν ουρές για τις υπόγειες δεξαμενές-παλάτια της Κωνσταντινούπολης

σαν-να-βγήκαν-από-παραμύθι-οι-τουρίστε-178036

Κάθε πόλη κρύβει έναν ανεξερεύνητο θησαυρό από κάτω της. Ειδικά όσον αφορά τις αρχαίες πόλεις μην μείνετε μόνο στην επίγεια εικόνα της αλλά φροντίστε να μάθετε αν μπορείτε να επισκέφθειτε και κάποιο υπόγειο αξιοθέατο. Για αυτό τον λόγο εμείς προτείνουμε ένα από τα ομορφότερα υπόγεια αξιοθέατα στον κόσμο, τις Κινστέρνες στην μαγευτική Κωνσταντινούπολη.

Οι κινστέρνες αποτελούν το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα υπόγειας αρχιτεκτονικής και οι υπόγειες αυτές δεξαμενές που θυμίζουν ναούς λόγω του μεγέθους τους, τροφοδοτούσαν για αιώνες με νερό την Κωνσταντινούπολη.

Λίγα λόγια για τις Κινστέρνες της Κωνσταντινούπολης

Ειδικότερα, αυτά τα παλιά υπόγεια συστήματα δεξαμενών, που έχουν χτιστεί πάνω από 1500 χρόνια πριν, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της πόλης και μια από τις πιο συναρπαστικές ανακαλύψεις για κάθε ταξιδιώτη.

Το σύστημα αυτό κατασκευάστηκε για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της πόλης κατά τη διάρκεια πολέμων και πολιορκιών, καθώς και για να παρέχει νερό στους κατοίκους της. Οι Κινστέρνες αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα μηχανικής της αρχαίας εποχής, με πολύπλοκα συστήματα εκτόξευσης νερού και διαδρόμους που τυλίγονται γύρω από την πόλη.

Από τις πιο όμορφες περιηγήσεις στην Κωσταντινούπολη

Είναι σίγουρο πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, θα εντυπωσιαστείτε από τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο εκπληκτικό έργο πολιτικής μηχανικής. Η περιήγηση στους σκοτεινούς διαδρόμους και τις εντυπωσιακές αίθουσες των Κινστέρνων θα σας μεταφέρει σε έναν κόσμο μακρινό, γεμάτο μυστήριο και ιστορία.

Πέραν της ιστορικής τους σημασίας, οι Κινστέρνες αποτελούν επίσης έναν δροσερό καταφύγιο από τη ζέστη του καλοκαιριού. Καθώς περιηγείστε στους σκοτεινούς διαδρόμους, θα νιώσετε την αύρα της αρχαιότητας να σας περιβάλλει, ενώ θα ανακαλύπτετε κρυμμένες γωνιές και μυστικές πτυχές της παλιάς πόλης.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ