Περήφανοι όλοι οι Έλληνες: Η Άννα Κορακάκη ορκίστηκε ως Ανθυποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας

Άννα Κορακάκη: Η Χρυσή Ολυμπιονίκης ορκίστηκε ως Ανθυποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και αποθεώθηκε από όλους.
περήφανοι-όλοι-οι-έλληνες-η-άννα-κορακ-182447

Η Άννα Κορακάκη, γεννημένη το 1996, αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές αθλήτριες της Ελλάδας, έχοντας κατακτήσει πλήθος μεταλλίων σε διεθνείς αγώνες σκοποβολής. Ξεκινώντας την καριέρα της σε νεαρή ηλικία, η Κορακάκη διακρίθηκε γρήγορα, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2014.

Η Άννα Κορακάκη ορκίστηκε ως Ανθυποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Άννα Κορακάκη τιμήθηκε και μάλιστα ορκίστηκε με τον όρο του Ανθυποσμηναγού στην Πολεμική Αεροπορία, με την ίδια, μέσα από προσωπική της κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να δείχνει την περηφάνια, την χαρά και την συγκίνηση για αυτήν της, την διάκριση.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης τιμήθηκε από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με την είσοδο της στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας. Θα είναι πλέον αξιωματικός, ξεκινώντας από τον πρώτο βαθμό της ιεραρχίας, και με αυτήν τους την κίνηση ουσιαστικά επιβράβευσαν την «χρυσή» Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά και την αποκαθιστά για την μετέπειτα συνέχεια της καριέρας της, όταν και την ολοκληρώσει.

Η Κορακάκη, προ δύο μηνών είχε καταφέρει να κατακτήσει ξανά την πρώτη θέση, και το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κάιρο, προσθέτοντας μια διάκριση στις πολλές που ήδη κατείχε.

Μια πραγματικά πολύ σημαντική αθλήτρια για την Ελληνική Ολυμπιάδα, που με αυτή την πράξη ανταμείβεται για τα όσα έχει προσφέρει στα Ελληνικά αλλά και Παγκόσμια δρόμενα. Μέσα από ανάρτησή της στα social media, στάθηκε ιδιαίτερα περήφανη και έδειξε την συγκίνηση της, για την σχετική ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε η οποία τις δίνει το εν λόγω αξίωμα. Αποχαιρέτησε τον Μάρτιο, και μέσα από κάποιες φωτογραφίες συνέδεσε τον μήνα με αυτή την πολύ σημαντική στιγμή στην ζωή της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Korakaki (@annakorakaki)

Άννα Κορακάκη: Η σπουδαία πορεία

Η κορυφαία στιγμή της ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου έλαβε δύο μετάλλια: χρυσό στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι και χάλκινο στα 25 μέτρα πιστόλι. Η Κορακάκη έγραψε ιστορία, όντας η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κέρδισε δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Korakaki (@annakorakaki)

Στη συνέχεια, η Κορακάκη συνέχισε τις επιτυχίες της, κατακτώντας μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το 2020, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τερμάτισε στην 6η θέση στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι και στα 25 μέτρα πιστόλι.

Εκτός από τις αθλητικές της επιτυχίες, η Κορακάκη έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων και διακρίσεων, ενώ αποτελεί πρότυπο για τους νέους της Ελλάδας. Η αφοσίωση, η επιμονή και το πνεύμα της αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Σάνεν Ντόχερτι: Ο καρκίνος της επιμένει και εκείνη χαρίζει τα πράγματά της για να «βοηθήσει» τη μητέρα της

Έτοιμη για σχέση η Κατερίνα Καινούργιου: «Τον έχω βάλει στο μάτι αλλά δεν, είναι πολύ ωραίος αλλά ούτε που να με φτύσει»

Άγιοι Ανάργυροι: «Συγγνώμη, την είχα σαν κόρη μου, δεν ξέρω γιατί το έκανε», λέει ο πατέρας του 39χρονου δράστη

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ