Κίνηση ανθρωπιάς από τον Μάικλ Τζόρνταν: Ανοίγει νοσοκομεία για ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα

Μάικλ Τζόρνταν: «Τα χρήματα δεν είναι ένα πρόβλημα για μένα. Είναι η δέσμευση να κάνουμε τη διαφορά, αυτό μετράει»
κίνηση-ανθρωπιάς-από-τον-μάικλ-τζόρντ-181589

Ο Μάικλ Τζόρνταν ανοίγει κλινικές για άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο θρύλος του NBA, κάνει μια στροφή προς την φιλανθρωπία, ανοίγοντας κλινικές για να προσφέρει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη σε ανθρώπους που δεν έχουν αρκετά χρήματα. Η πρώτη κλινική άνοιξε στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, στις 2 Ιουνίου 2022, και φέρει το όνομα “Michael Jordan Family Clinic”.

Η κλινική, η οποία κόστισε 7 εκατομμύρια δολάρια, αποτελεί συνεργασία του Τζόρνταν με το Novant Health. Προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες, όπως:

  • Πρωτοβάθμια φροντίδα
  • Οδοντιατρική
  • Νοσηλευτική
  • Φαρμακείο
  • Προγράμματα πρόληψης

Σε συνέντευξή του, ο Μάικλ Τζόρνταν δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορώ να δώσω πίσω στην κοινότητα. Το να έχεις πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, και θέλω να διασφαλίσω ότι όλοι, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, έχουν πρόσβαση στην φροντίδα που χρειάζονται. Τα χρήματα δεν είναι ένα πρόβλημα για μένα. Είναι η δέσμευση να κάνουμε τη διαφορά. Θέλουμε να έχει αντίκτυπο στην κοινότητα και πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα έχει αντίκτυπο στην πόλη της Σαρλότ».

Η κλινική στη Σάρλοτ είναι η πρώτη από τις δύο που έχει προγραμματίσει ο Τζόρνταν. Η δεύτερη κλινική αναμένεται να ανοίξει στο ανατολικό τμήμα της πόλης τα επόμενα χρόνια.

Η πρωτοβουλία του Τζόρνταν έχει λάβει πλήθος θετικών σχολίων από πολιτικούς, ακτιβιστές και πολίτες. Ο δήμαρχος της Σάρλοτ, Vi Lyles, δήλωσε:

«Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ένας αληθινός ήρωας. Η δωρεά του θα κάνει μια τεράστια διαφορά στη ζωή των ανθρώπων στην πόλη μας.»

Η κίνηση του Τζόρνταν αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελπίζουμε ότι η πράξη του θα εμπνεύσει και άλλους εύπορους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Όλοι χειροκροτούν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Δωρίζει αμέτρητα ρούχα της σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Μόνο σεβασμός: Ο Μέσι δίνει 3,5 εκατ. ευρώ στα θύματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Οι φτωχοί είναι πιο γενναιόδωροι και δίνουν περισσότερα από τους πλούσιους και υπάρχει λόγος

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ