Ποια είναι η πρώτη πόλη του κόσμου που θα χρεώνει τους τουρίστες της;

Θα πλήρωνες άραγε είσοδο για να επισκεφτείς για λίγες ώρες μια πόλη; Απ’ ότι φαίνεται στη Βενετία πιστεύουν ότι οι τουρίστες θα το έκαναν
ποια-είναι-η-πρώτη-πόλη-του-κόσμου-που-θ-59865

Ένα νέο μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Βενετία τους επόμενους μήνες.

 

Είσοδος επί πληρωμή για όποιον τουρίστα επισκέπτεται τη Βενετία.

Θα πλήρωνες άραγε είσοδο για να επισκεφτείς για λίγες ώρες μια πόλη; Απ’ ότι φαίνεται στη Βενετία πιστεύουν ότι οι τουρίστες θα το έκαναν άνετα κι έτσι αποφάσισαν να χρεώνουν με είσοδο όποιον θέλει να βρεθεί στη διάσημη ιταλική πόλη και να κάνει βόλτες στους ιστορικούς δρόμους της. Το νέο μέτρο θα ισχύει από τις 16 Ιανουαρίου 2023 και θα κάνει τη Βενετία την πρώτη πόλη στον κόσμο που θα κόβει εισιτήρια στους επισκέπτες της.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές περίπου το 80% των τουριστών της Βενετίας, επισκέπτονται την πόλη μόλις για μία ημέρα ή μερικές ώρες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της high season ο αριθμός τους ξεπερνάει ακόμη κι αυτόν των ντόπιων. Το 2019, ένα χρόνο πριν την πανδημία του κορονοΐού, έφτασαν στη Βενετία τουλάχιστον 19 εκατομμύρια τουρίστες της μιας ημέρας. Ωστόσο, δεν άφησαν σχεδόν καθόλου χρήματα στην πόλη, σε αντίθεση με αυτούς που έμειναν στα ξενοδοχεία της για έστω ένα βράδυ.

 

 

Οι εξαιρέσεις από τις αρχές της Βενετίας

Έτσι, προκειμένου να ελέγχουν τον αριθμό των επισκεπτών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα μέτρο που συζητιόταν εδώ και χρόνια στη Βενετία. Βέβαια θα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Το εισιτήριο θα ισχύει μόνο για όσους αποφασίσουν να περάσουν για μια βόλτα και μερικές φωτογραφίες και όχι όσους επιλέξουν να μείνουν μέσα στην ιστορική πόλη. Το κόστος που θα πρέπει να πληρώσει κάποιος θα είναι από 3 έως 10 ευρώ ανάλογα την εποχή, αλλά και τον αριθμό των ανθρώπων στην πόλη.

Όσοι τώρα αποφασίσουν να μην πληρώσουν και να μπουν έτσι, τότε θα κινδυνεύουν με πρόστιμο που θα φτάνει τα 300 ευρώ.

Μια ιδέα που σίγουρα έχει υποστηρικτές αλλά και πολέμιους.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ