Μάσκα προσώπου ανιχνεύει τον κορωνοϊό μέσα σε 10 λεπτά

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα καινοτόμα ιδέα για την ανίχνευση ιών. Τόσο του κορωνοϊού, όσο και του ιού της γρίπης.
μάσκα-προσώπου-ανιχνεύει-τον-κορωνοϊ-59855

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα καινοτόμα ιδέα για την ανίχνευση ιών. Τόσο του κορωνοϊού, όσο και του ιού της γρίπης. Μία μάσκα που από τα σταγονίδια μπορεί μέσα σε λίγο χρόνο να καταλάβει αν κάποιος είναι φορέας κάποιου ιού.

Η μάσκα μέσα σε λίγα λεπτά αναγνωρίζει τον ιό

Η μάσκα έχει υψηλό βαθμό ευαισθησίας και μπορεί να προειδοποιήσει, μέσω κινητού τηλεφώνου, αυτόν που την φοράει, ότι υπάρχει παθογόνος μικροοργανισμός τριγύρω. Αρκούν δέκα λεπτά συζήτησης με έναν μολυσμένο άνθρωπο για να κάνει η μάσκα την ανίχνευση του μικροβίου στα σταγονίδια του αέρα που αυτός εκπνέει.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιν Φανγκ του Πανεπιστημίου Τονγκτζί της Σαγκάης, έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά «Matter». Η μάσκα διαθέτει έναν μικρό ειδικό αισθητήρα με συνθετικό μόριο που πιάνει στον αέρα τις μοναδικές πρωτεΐνες ενός παθογόνου ιού, ακόμη και σε ανεπαίσθητες ποσότητες, πολύ μικρότερες από εκείνες που περιέχονται σε ένα βήχα ή ένα φτάρνισμα. Όταν ο αισθητήρας ανιχνεύει τον ιό, ένα τρανζίστορ στη μάσκα ενισχύει το σήμα και στέλνει τη σχετική προειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο του ανθρώπου που φοράει τη μάσκα.

«Η μάσκα μας δουλεύει πραγματικά καλά σε χώρους με κακό αερισμό, όπως οι ανελκυστήρες ή τα κλειστά δωμάτια, όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός», δήλωσε ο Φανγκ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Πρόσθεσε ότι αν μελλοντικά εμφανιστεί κάποιος νέος αναπνευστικός ιός, ο αισθητήρας μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ανάλογα, ώστε να ανιχνεύει και τον νέο μικροοργανισμό.

Οι ερευνητές θέλουν να βελτιώσουν περαιτέρω τη συγκεκριμένη μάσκα κάνοντάς την αποτελεσματικότερη.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ