Όταν τα παιδιά μετρούν αντίστροφα για το καλοκαίρι: “Μαμά πότε τελειώνει το σχολείο;Βαρέθηκα!”

όταν-τα-παιδιά-μετρούν-αντίστροφα-για-181263

Πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς και δεν το έχουμε καταλαβεί πολύ μιας και το Πάσχα φέτος πέφτει αργά, στις 5 Μαΐου. Όπως κάθε χρόνο, πολλά παιδιά αρχίζουν και μετρούν αντίστροφα για τις καλοκαιρινές διακοπές για να ξεκουραστούν από το διάβασμα και τις εξετάσεις.

Τα δημοτικά φέτος θα κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τα γυμνάσια και τα λύκεια. Τα παιδιά ήδη μετρούν αντίστροφα τόσο για τις εξετάσεις όσο και για την πρώτη μέρα των διακοπών και ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης, εξηγεί γιατί είναι όμορφο τα παιδιά να δηλώνουν την ανυπομονησία τους. Όπως έγραψε σε ανάρτησή του, καλό είναι και οι εκπαιδευτικοί να δείχνουν κατανόηση σε τέτοιες δηλώσεις. “Κι εγώ κουράστηκα”, είπε σε έναν μαθητή του με τον οποίο συζήτησε για την κούρασή του μετά από τη φετινή σχολική χρονιά.

Σχολεία: Η συμβουλή του εκπαιδευτικού Μάριου Μάζαρη

“Κι εγώ μαθητής ήμουν κάποτε. Ξέρω πως είναι.Θέλεις να είσαι συνέχεια έξω, στο φως, να παίζεις, να τρέχεις, να κάνεις τα πάντα εκτός από το να κάνεις μάθημα”, έγραψε δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι κι εμείς οι γονείς να δείχνουμε κατανόηση αλλά και να βοηθάμε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι καταλαβαίνουμε ακριβώς πώς νιώθουν. Έτσι θα τα βοηθήσουμε να διαχειριστούν αυτή την ανυπομονησία.

Όπως έγραψε, συμβούλεψε τον μαθητή να κάνει υπομονή: “Έτσι μας έλεγαν οι γονείς και οι δάσκαλοί μας. Και τώρα πέρασα στην αντίπερα όχθη. Να είμαι αυτός που σας λέει να κάνετε υπομονή. Και να προσπαθώ κάπως αυτές οι μέρες να έχουν και κάτι διασκεδαστικό”.

Η ανάρτηση του Μάριου Μάζαρη για το κλείσιμο των σχολείων

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Η Μαρία Ρέτσα εξομολογείται: «Τα γίδια δεν τα αφήνω για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου»

Τα πιο αφράτα μπισκοτάκια: Λαχταριστά βουτήματα για τον καφέ σας και έτοιμα μόνο σε 10 λεπτά

Απόδραση στην Ηλεία: Στην Ανδρίτσαινα με την πλούσια ιστορία, τα πανέμορφα τοπία και τα πετρόχτιστα αρχοντικά

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ