Πως μπαίνουν τα όρια: Η πολύτιμη συμβουλή μιας parent coach για τα παιδιά που μιλάνε με αγένεια

πως-μπαίνουν-τα-όρια-η-πολύτιμη-συμβου-178665

Μια Αμερικανίδα parent coach, η Albiona Rakipi, αναφέρεται σε ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς, η στιγμή που το παιδί θα μιλήσει με αγένεια. Η παθολόγος και ιδρύτρια του  ‘Parenting Reframe’ σε ένα από τα viral βίντεο της στο TikTok μοιράστηκε την πολύτιμη συμβουλή της για τα παιδιά που παιρνούν στην προεφηβεία και στην εφηβεία και εκφράζονται με αγένεια.

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν τα παιδιά μας μιλάνε με αγένεια.

Η συμβουλή στους γονείς για τα παιδιά που μιλούν με αγένεια

“Είναι πολύ συχνό πρόβλημα για τους γονείς” λέει στην αρχή του βίντεο εξηγώντας πως οι γονείς δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν ειδικά αν οι ίδιοι έχουν μεγαλώσει με γονείς που τους ζητούσαν να τους μιλούν με πολύ σεβασμό τόσο στους ίδιους όσο και στους μεγαλύτερούς τους.

“Δεν μας επιτρεπόταν να μιλήσουμε με αγένεια ή να αντιμιλήσουμε. Αυτό που συμβαίνει όταν τα παιδιά μας μάς μιλούν με αγένεια, είναι ότι μας ενοχλεί αμέσως. Μας πηγαίνει από το 0 στο 60 και περνάμε στην αντεπίθεση. Τα παιδιά μιλούν άσχημα και εμείς απαντάμε ‘μην μου μιλάς εμένα έτσι’”, λέει η ειδικός.

“Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι αν ενοχλούμαστε εξαιτίας του τρόπου που μεγαλώσαμε. Η αγένεια του παιδιού μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν είμαστε καλοί γονείς; Πρέπει να τα βγάλουμε όλα αυτά από το μυαλό μας γιατί δεν θα μας βοηθήσει ούτε το παιδί”, λέει και προσθέτει πως “πρέπει να μάθουμε στα παιδιά ποια είναι τα όρια. Πρέπει να γίνουμε το παράδειγμα για το πώς μας αξίζει να μας μιλούν”.

Ένα παράδειγμα που δίνει η ειδικός για το πώς πρέπει να αντιδρούμε όταν το παιδί αντιμιλάει είναι να πούμε “από τον τρόπο που μου μιλάς καταλαβαίνω ότι δεν είσαι χαρούμενος. Καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά δεν σου επιτρέπω να μου μιλάς έτσι. Οπότε κάνε ένα διάλειμμα μέχρι να θυμηθείς πώς πρέπει να μου μιλάς ή δεν θα σου μιλάω, αν συνεχίσεις να μου μιλάς έτσι”.

Το βίντεο της parent coach για τους γονείς

@theparentingreframe When kids talk back or use rude language it is incredibly triggering. Follow the steps in this video to recognize how it triggers you and the best way to respond. #kidsbacktalk #rudetalk #momsofschoolagekids #momsoftweens #emotionregulationforkids #parentingtips #overwhelmedmom #challengingbehavior ♬ original sound – Albiona Rakipi

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ