“Είναι απλά μια εξέταση”: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η επιστολή ενός διευθυντή σχολείου προς τους γονείς

είναι-απλά-μια-εξέταση-τον-γύρο-του-178581

Η καλύτερη συμβουλή για τις σχολικές εξετάσεις

Σε λιγότερο από 3 μήνες θα ξεκινήσει η πιο αγχωτική περίοδος για τους μαθητές, οι εξετάσεις. Και ενώ υπάρχει ένα βαθύ στερεότυπο στις προηγούμενες γενιές πως υψηλοί βαθμοί σημαίνουν την απόλυτη επιτυχία, η επιστολή ενός διευθυντή στους γονείς έρχεται να υπενθυμίσει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Χίλια μπράβο στον διευθύντη που τονίζει στους γονείς ότι οι εξετάσεις δεν είναι το τέλος του κόσμου αλλά “είναι μόνο μια εξέταση”.

Η viral επιστολή του διευθυντή για τις εξετάσεις των μαθητών

Η επιστολή που δεν γράφτηκε φέτος αλλά κυκλοφορεί στα social media με αφορμή την περίοδο των εξετάσεων, αναφέρει:

“Αγαπητοί γονείς,

Οι εξετάσεις των παιδιών σας θα ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω, ότι είστε όλοι τρομερά αγχωμένοι, προκειμένου το παιδί σας να τα πάει καλά σε αυτές.

Σας παρακαλώ, όμως, θυμηθείτε, ότι ανάμεσα στους μαθητές που θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον την ημέρα των εξετάσεων, υπάρχει ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν χρειάζεται να ξέρει άριστα Μαθηματικά… Υπάρχει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την Λογοτεχνία… Υπάρχει ένας μουσικός, του οποίου οι βαθμοί στη Χημεία δεν θα έχουν ποτέ καμία σημασία… Υπάρχει ένας αθλητής, του οποίου η καλή σωματική κατάσταση είναι πιο σημαντική από τις γνώσεις του στη Φυσική…

Αν το παιδί σας φέρει υψηλούς βαθμούς στις εξετάσεις, αυτό θα είναι σπουδαίο! Αν δεν τα καταφέρει, όμως… σας παρακαλώ, μην του στερήσετε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά του. Πείτε του, ότι δεν πειράζει, είναι απλά μία εξέταση!

Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους, από ένα διαγώνισμα.

Πείτε του, πως ό,τι βαθμό κι αν φέρει, εσείς θα το αγαπάτε και δεν θα το κρίνετε.

Σας παρακαλώ, κάντε το αυτό και, αφού το κάνετε, παρακολουθήστε πώς το παιδί σας θα κατακτήσει τον κόσμο. Ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός δεν μπορούν να στερήσουν από το παιδί σας τα όνειρα και τα ταλέντα του.

Και, σας παρακαλώ, μην πιστέψετε ποτέ, ότι οι γιατροί και οι μηχανικοί είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη.

Με θερμούς χαιρετισμούς,Ο Διευθυντής του Σχολείου”.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ