Μια ψυχολόγος για τα ντροπαλά παιδιά: Εάν το παιδί σου είναι χαμηλών τόνων ή διστακτικό, τότε ίσως έχει αυτοπεποίθηση

μια-ψυχολόγος-για-τα-ντροπαλά-παιδιά-ε-178344

Η ψυχολόγος Becky Kennedy δίνει μια άλλη διάσταση για τα παιδιά που είναι ντροπάλα και αναλύει πως συνδέεται η αυτοπέποιθηση με την διστακτικότητα. Έσεις ξέρατε ότι πίσω από ένα ντροπαλό παιδί ίσως κρύβεται και μια αυτοπεποίθηση;

Μια ψυχολόγος για την αυτοπεποίθηση στα ντροπαλά παιδιά

Όπως εξηγεί η ψυχολόγος στην ανάρτηση της, κάποια παιδιά πηγαίνουν στην παιδική χαρά, στο σχολείο, στον παιδότοπο και αμέσως παίζουν με άλλα παιδάκια. Δεν διστάζουν να μιλήσουν, να κοινωνικοποιηθούν, να ζητήσουν, να διεκδικήσουν. Κι υπάρχουν και κάποια παιδιά που είναι πιο ντροπαλά. Διστάζουν να μιλήσουν σε κάποιον που δεν γνωρίζουν, να παίξουν με παιδιά που δεν έχουν ξαναδεί.

Όπως εξηγεί στην συνέχεια «συχνά πιστεύουμε ότι αυτοπεποίθηση σημαίνει να συμμετέχουμε αμέσως σε μια δρατηριότητα, να μην διστάζουμε. Αν σκεφτείς, όμως, ένα παιδί 16 ετών που είναι σε μια παρέα συνομήλικων που κάνει πράγματα που δεν θα ήθελε το ίδιο να κάνει γιατί δεν το θεωρεί σωστό… θα του έλεγες να συμμετέχει; Ή θα του έλεγες ‘ήξερες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν συμμετείχες, αυτό απαιτεί πολλή αυτοπεποίθηση’”.

Εάν το παιδί σου διστάζει ή είναι ντροπαλό, τότε έχουν ήδη κάτι καταπληκτικό. Θέλουν πρώτα να νιώσουν καλά πριν συμμετέχουν σε κάτι, πριν μιλήσουν σε κάποιον που δεν γνωρίζουν. Αυτοπεποίθηση, εξάλλου, σημαίνει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου.

Η ανάρτηση της ψυχολόγου

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ