Μοιάζουν σιδερωμένα: Έξι μυστικά για να βγάλετε τα ρούχα σας ατσαλάκωτα από το πλυντήριο

Υπάρχουν πρακτικοί τρόποι ώστε να εξασφαλίσετε ότι τα ρούχα σας, όταν βγουν από το πλυντήριο θα είναι ατσαλάκωτα και καθαρά.
μοιάζουν-σιδερωμένα-έξι-μυστικά-για-ν-199104

Η διαδικασία του να πλύνει κάποιος τα ρούχα του είναι αρκετά αδιάφορη και ταυτόχρονα, το σιδέρωμα των τσακίσεων των ενδυμάτων που έρχεται στη συνέχεια είναι κάτι το ανυπόφορο, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο που κάνει εξωφρενική ζέστη.

Για να γλιτώσετε από αυτή την κουραστική δουλειά που απαιτεί χρόνο και κόπο, δείτε πως μπορείτε να κάνετε τα ρούχα σας να φαίνονται σχεδόν σαν να έχουν σιδερωθεί.

Αν θέλετε να φαίνεται ένα ρούχο σαν να έχει σιδερωθεί κάντε αυτό: Βάλτε το ρούχο στο στεγνωτήριο με ένα βρεγμένο πανί για 10-15 λεπτά. Ο ατμός από το βρεγμένο πανί θα λειάνει τις τσαλακωμένες περιοχές και θα σας γλιτώσει χρόνο από το σιδέρωμα.

Πριν στεγνώσετε τα ρούχα, καλό είναι να τα τινάξετε λίγο. Μην γεμίζετε τον κάδο του στεγνωτηρίου χωρίς να τα τινάξετε, γιατί όπως τα βάλατε έτσι και θα βγουν. Αν τα τινάξετε λίγο, θα βγουν λιγότερο τσαλακωμένα.

Βάλτε το ρούχο σας στο στεγνωτήριο μαζί με ένα βρεγμένο ύφασμα και τρέξτε το πρόγραμμα για 10-15 λεπτά.

Δείτε ξανά και τις ρυθμίσεις του στεγνωτηρίου. Αν χρησιμοποιήσετε λιγότερες στροφές και χαμηλότερη θερμοκρασία, τα ρούχα θα βγουν λιγότερο τσαλακωμένα, ειδικά τα βαμβακερά.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην αφήνετε τα ρούχα να κάθονται χωρίς να τα μαζέψετε μόλις στεγνώσουν. Αν τα βγάλετε αμέσως από το στεγνωτήριο ή τα μαζέψετε από την απλώστρα, δεν θα τσαλακωθούν τόσο πολύ. Όσο πιο πολύ καθυστερείτε, τόσο πιο πολύ θα τσαλακωθούν.

Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας σπρέι για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα. Υπάρχουν έτοιμα προϊόντα στα καταστήματα, αλλά και συνταγές για να το φτιάξετε μόνοι σας.

Για τα μπλουζάκια, μια καλή ιδέα είναι να τα διπλώνετε σε τρία κομμάτια αντί για δύο. Έτσι δεν θα δημιουργηθεί τσάκιση στη μέση. Δοκιμάστε το και θα δείτε διαφορά.

Πώς να κάνετε πλυντήριο σε 10 απλά βήματα

Ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να πλένει και δεν είναι δύσκολο. Ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο για μερικούς. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν πλένετε. Πρέπει να μάθετε λίγο για το μηχάνημα, το απορρυπαντικό και το ύφασμα προτού ξεκινήσετε να πλένετε τα ρούχα.

Τα 10 βασικά βήματα για το πώς να πλένετε

Ταξινόμηση των ρούχων και ομαδοποίηση των ρούχων ανάλογα με το χρώμα

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας έχουν ταξινομηθεί ανάλογα με το χρώμα. Δεν πρέπει να πλένετε τα ανοιχτόχρωμα μαζί με σκούρα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό:

– Οι ανοιχτό γκρι, παστέλ, λευκές και λευκές εκτυπώσεις με φόντο πρέπει να συνδυάζονται σε μια ομάδα.

– Τα βαθιά χρώματα του σκούρου γκρι, του καφέ, του σκούρου μπλε, του αιματηρού κόκκινου και των παραλλαγών του και του μαύρου πρέπει να συνδυάζονται σε μια ομάδα.

– Τα βαριά λερωμένα θα πρέπει να διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα και να εξακολουθούν να ομαδοποιούνται κατά χρώμα. Μην τοποθετείτε τα ανοιχτόχρωμα λερωμένα αντικείμενα μαζί με αυτά που έχουν σκούρα χρώματα.

Καλό είναι να επενδύσετε σε καλάθια πλυντηρίων για να διαχωρίσετε τα ρούχα. Ορίστε ένα καλάθι για κάθε ομάδα. Κάντε συνήθεια να πετάτε τα βρώμικα ρούχα στο σωστό καλάθι.

Ταξινόμηση για άλλη μια φορά

Ταξινομήστε κάθε ομάδα ρούχων περαιτέρω ανάλογα με τον τύπο ρούχων. Διαχωρίστε τα σεντόνια και τις πετσέτες από τα ρούχα. Πρέπει επίσης να διαχωρίσετε τα τζιν και τα μπλουζάκια από πουκάμισα, μπλούζες και άλλα αντικείμενα με ελαφρύτερο βάρος.

Το πλύσιμο ανά τύπο ρούχων καθιστά ευκολότερη και απλούστερη τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού και των κύκλων στεγνώματος. Για να μειώσετε το χνούδι, πλύνετε ξεχωριστά τα υφάσματα που προσελκύουν χνούδι και τα υφάσματα που παράγουν πολύ χνούδι.

Ελέγξτε τις ετικέτες

Πριν ξεκινήσετε να πλένετε τα ρούχα σας, πρέπει να ελέγξετε τις ετικέτες για να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε τη σωστή φροντίδα. Οι ετικέτες φροντίδας θα σας πουν εάν μπορείτε να πλύνετε το αντικείμενο στο πλυντήριο ή όχι. Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο φροντίδας των υφασμάτων από μαλλί, συνθετικό και βαμβάκι. Κάθε τύπος υφάσματος έχει διαφορετικές αντιδράσεις σε καθαριστικά, νερό και θερμότητα.

Βάλτε τα αντικείμενα που φέρουν την ένδειξη “πλύσιμο μόνο στο χέρι” ή “πλύσιμο ξεχωριστά” σε ξεχωριστό καλάθι. Πρέπει ακόμα να τα ομαδοποιήσετε κατά χρώμα. Εάν υπάρχει ένα «στεγνό καθάρισμα μόνο ”προειδοποίηση στις ετικέτες των αντικειμένων, τοποθετήστε τα μαζί σε μία σακούλα και αφήστε το στεγνό καθάρισμα να τα φροντίσει.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι λίγο κουραστική αλλά πολύ σημαντική. Δεν είναι όλα τα υφάσματα έγχρωμα. Τα χρώματα των σκουρόχρωμων ρούχων συνήθως τρέχουν ή αιμορραγούν από τα ρούχα και μπορεί να κολλήσουν στο ύφασμα των άλλων ρούχων στο πλυντήριο. Όταν συμβεί αυτό, τα επηρεαζόμενα άρθρα θα καταστραφούν.

Αν δεν θέλετε να ασχολείστε με ειδική φροντίδα ρούχων κάθε φορά που πλένετε ρούχα, μην αγοράζετε ρούχα από λεπτό ύφασμα.

Επιλέξτε τον σωστό κύκλο πλύσης και θερμοκρασία

Είναι καλύτερο να επιλέξετε να πλένετε τα ρούχα με κρύο νερό, εκτός εάν είναι πολύ λερωμένα και καλυμμένα με βρωμιά. Όταν πλένετε ρούχα που δεν είναι πολύ λερωμένα ή βρώμικα, μπορείτε να αποτρέψετε τις περισσότερες καταστροφές εάν χρησιμοποιείτε κρύο νερό. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό όταν πλένετε τα σεντόνια και τα βαμβακερά εσώρουχα για να απαλλαγείτε από το λάδι σώματος που έχει απορροφήσει το ύφασμα.

Πρέπει να πλένετε τις πετσέτες και τα κλινοσκεπάσματα στην υψηλότερη συνιστώμενη θερμοκρασία. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάθε άλλο πλύσιμο για να απολυμάνετε τις πετσέτες και τα κλινοσκεπάσματα. Πρέπει να το θυμάστε αυτό: ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείτε κατά το πλύσιμο, φροντίστε να ξεπλύνετε τα αντικείμενα με κρύο νερό.

Τα περισσότερα φορτία χρησιμοποιούν τον κανονικό κύκλο, αλλά μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άλλους κύκλους για συγκεκριμένα υφάσματα για να κάνετε το πλύσιμο πιο αποτελεσματικό.

Επιλέξτε το σωστό απορρυπαντικό

Επιλέξτε το απορρυπαντικό ρούχων για όλες τις χρήσεις για το πλύσιμο των ρούχων. Διαβάστε τις οδηγίες για να μάθετε την ποσότητα απορρυπαντικού που πρέπει να προσθέσετε με βάση το μέγεθος του φορτίου.

Πρέπει να κάνετε προ-επεξεργασία των λεκιασμένων ρούχων πριν τα πλύνετε. Η προεπεξεργασία του λεκέ μπορεί να τον αποτρέψει από το να μπει και να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για εσάς. Βάλτε μια αφαίρεση λεκέδων στην πληγείσα περιοχή ή τρίψτε λίγο απορρυπαντικό σε αυτήν.

Για να αποφύγετε υπολείμματα στα ρούχα, πρέπει πρώτα να βάλετε το απορρυπαντικό στο πλυντήριο και στη συνέχεια να φορτώσετε τα βρώμικα ρούχα σας.

Εκτελέστε έναν τελευταίο έλεγχο

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε έναν τελευταίο έλεγχο πριν φορτώσετε τα βρώμικα ρούχα στο πλυντήριο. Είναι για να διασφαλίσετε ότι δεν ξεχάσατε τίποτα.

Ελέγξτε τα άρθρα για τυχόν λεκέδες. Πρέπει να κάνετε προ-επεξεργασία των λεκέδων για να διευκολύνετε πολύ το πλύσιμο. Ορισμένοι τύποι λεκέδων χρειάζονται ειδικές τεχνικές για την εξάλειψή τους, ενώ οι περισσότεροι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν με επιτόπια επεξεργασία. Χρειάζεστε μια κατάλληλη μέθοδο για να αφαιρέσετε μυστηριώδεις λεκέδες, τους οποίους δεν μπορείτε να εντοπίσετε με ακρίβεια την αιτία.

Είναι απαραίτητο να ελέγξετε τις τσέπες και να βεβαιωθείτε ότι είναι άδειες – χωρίς νομίσματα ή χαρτομάντιλα που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα αν δεν αφαιρεθούν. Αφαιρέστε τα κοσμήματα, τις ζώνες και άλλα αξεσουάρ. Κουμπώστε τα πουκάμισα ή τις μπλούζες, στερεώστε το Velcro και κλείστε όλα τα φερμουάρ για να μην προκληθεί ζημιά στο ύφασμα.

Βάλτε τα αντικείμενα στο πλυντήριο

Όταν φορτώνετε τα ρούχα στο πλυντήριο, κάντε το κομμάτι κομμάτι. Μην πετάτε ένα μεγάλο σωρό με μια κίνηση. Πρέπει να αποφύγετε τη φόρτωση του πλυντηρίου σχεδόν μέχρι το χείλος. Τα ρούχα πρέπει να έχουν χώρο για να κυκλοφορούν στο πλυντήριο.

Για να μειώσετε τη φθαρμένη εμφάνιση και να προστατέψετε τα τελειώματα του υφάσματος, γυρίστε τα ρούχα προς τα έξω πριν τα πλύνετε.

Αφαιρέστε τα πλυμένα αντικείμενα από το πλυντήριο

Πρέπει να αφαιρέσετε τα βρεγμένα ρούχα από το πλυντήριο αμέσως μετά το τελευταίο ξέβγαλμα. Αυτό μπορεί να σταματήσει το ωίδιο και να μειώσει τις ρυτίδες στα ρούχα. Κρεμάστε τα ρούχα να στεγνώσουν στον αέρα ή βάλτε τα σε στεγνωτήριο.

Βάλτε τα βρεγμένα ρούχα στο στεγνωτήριο

Διατηρήστε την ίδια ομάδα ρούχων όταν τα στεγνώνετε. Είναι απαραίτητο να στεγνώσετε αντικείμενα με βαρύ ύφασμα μαζί και τα ελαφριά αντικείμενα πρέπει να στεγνώσουν μαζί. Πρέπει να επιλέξετε τη σωστή θερμοκρασία για να προστατεύσετε τα ρούχα σας από τη συρρίκνωση.

Στεγνώστε τα ρούχα σας με πολλούς καλούς λόγους. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια, αφού αφήνετε τη φύση να στεγνώσει. Το στέγνωμα με κρεμάστρα φέρνει μόνο ελάχιστη ζημιά στα ρούχα. Δυστυχώς, η ξήρανση με κρεμάστρα παίρνει πολύ χώρο. Πρέπει επίσης να είστε σίγουροι ότι δεν θα βρέξει.

Διπλώστε, κρεμάστε και τακτοποιήστε τα ρούχα σας στο ντουλάπι

Πρέπει να φροντίσετε αμέσως τα ρούχα σας όταν είναι ήδη στεγνά. Κρεμάστε ή διπλώστε κάθε αντικείμενο που βγάζετε από το στεγνωτήριο. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τις ρυτίδες. Σιδερώματος Τα ρούχα μπορούν επίσης να είναι μια επιλογή, ειδικά αν είναι πολύ ζαρωμένα. Τακτοποιήστε τα ρούχα πίσω στις θέσεις τους στο ντουλάπι σας και τελειώσατε.

Τώρα που ξέρετε πώς να πλένετε, συνεχίστε να κάνετε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για να διευκολύνετε τις δουλειές σας. Αποφασίζετε για το πρόγραμμα των ημερών πλυντηρίου, αλλά φροντίστε να μην αφήσετε τα βρώμικα ρούχα να συσσωρευτούν σαν βουνό πριν αποφασίσετε να τα πλύνετε.

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Αριθμοί Pin: Οι 10 πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης – Πώς να προστατευτείτε

Γιαννόπουλος: Καύσωνας «ρεκόρ» στην Αττική – Ποιες 5 περιοχές θα «καούν» και μέχρι πότε

Συγκλονίζει ο Στέλιος Ρόκκος: «Η μάνα μου δεν νιώθει πόνο πια, έχει χάσει δύο παιδιά»

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ