Πεντακάθαρο σπίτι σε 7 μόλις λεπτά: Πολυάσχολη μαμά βρήκε το μυστικό για καθάρισμα στο «άψε σβήσε»

Μια πολυάσχολη μανούλα βρήκε τον τρόπο για να καθαρίζει το σπίτι της, εύκολα και γρήγορα, σε 7 μόλις λεπτά.
πεντακάθαρο-σπίτι-σε-7-μόλις-λεπτά-πολυ-198955

Για αρκετές μητέρες η καθαριότητα του σπιτιού τους είναι ένας αγώνας που επαναλαμβάνεται κάθε ημέρα, ιδιαιτέρως όταν έχουν παιδάκια. Το καλό όμως γι’ αυτές είναι πως μια μαμά που έχει πολλές δουλίτσες σε καθημερινή βάση βρήκε τον τρόπο για να ελαττώσει με δραματικό τρόπο το χρονικό διάστημα που της παίρνει για να κάνει το σπίτι της καθαρό. Και το διάστημα αυτό; 7 μόλις λεπτάκια.

Η Taryn Maria συνήθιζε να περνάει ώρες καθαρίζοντας κάθε Σαββατοκύριακο. Τώρα, το σπίτι της διατηρείται εξίσου καθαρό αλλά αφιερώνοντας πολύ λιγότερο χρόνο. Η “μάγισσα” του καθαρισμού ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube όπου εξηγεί βήμα προς βήμα τη ρουτίνα της για πεντακάθαρο σπίτι.

«Τα κατάφερα! Αφιερώνω μόνο επτά λεπτά την ημέρα στις δουλειές καθαρισμού μου», λέει. «Αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνω; Θα σας το αποκαλύψω», εξηγεί η Taryn.

Η ρουτίνα 7 λεπτών για πεντακάθαρο σπίτι

Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό ακολουθώντας μια ρουτίνα λίγων λεπτών που αποτελείται από τα εξής βήματα:

Στρώστε το κρεβάτι σας

Γρήγορο καθάρισμα μπάνιου

Γρήγορη ρουτίνα πλυντηρίου

Γρήγορο καθάρισμα κουζίνας

Γενικός καθαρισμός σπιτιού

Προετοιμασία για την υπόλοιπη μέρα

Καθαρισμός πατωμάτων

1ο λεπτό: Στρώστε το κρεβάτι σας

Ξεκινήστε τη ρουτίνα καθαρισμού στρώνοντας το κρεβάτι σας. Η Taryn, μια μαμά που λατρεύει την καθαριότητα, προτείνει να περιορίσετε τη χρήση μαξιλαριών και τις κουβέρτες που μαζεύουν σκόνη, ώστε να τελειώνετε ακόμα πιο γρήγορα (ίσως και σε 30 δευτερόλεπτα).

2ο λεπτό: Γρήγορο καθάρισμα μπάνιου

Δεν χρειάζεται βαθύς καθαρισμός. Αντίθετα, η Taryn προτείνει να κάνετε μικρές δουλειές κάθε πρωί, όπως να καθαρίσετε τον νιπτήρα ενώ πλένεστε ή να καθαρίσετε το ντους ενώ είστε μέσα σε αυτό.

3ο λεπτό: Γρήγορη ρουτίνα πλυντηρίου

Ίσως δεν προλάβετε να διπλώσετε και να αποθηκεύσετε όλα τα ρούχα σε 1 λεπτό, αλλά μπορείτε να κάνετε μικρότερα πράγματα όπως να μαζέψετε τα ρούχα από το πάτωμα για το καλάθι των ρούχων, να μεταφέρετε τα ρούχα από το πλυντήριο στο στεγνωτήριο ή ακόμα και να τα διαχωρίσετε για πλύσιμο αργότερα.

4ο λεπτό: Γρήγορο καθάρισμα κουζίνας

Χρησιμοποιήστε αυτό το λεπτό για να καθαρίσετε τους πάγκους και να πλύνετε μερικά πιάτα. Δεν χρειάζεται να τελειώσετε τα πάντα, αλλά είναι μια καλή αρχή.

5ο λεπτό: Γενικός καθαρισμός σπιτιού

Αφιερώστε αυτό το λεπτό σε ένα γενικό καθάρισμα του σπιτιού, το οποίο μπορεί να αλλάζει κάθε μέρα ανάλογα με το πού υπάρχει η μεγαλύτερη ακαταστασία. Μπορείτε να τακτοποιήσετε αντικείμενα και να βάλετε πράγματα στη θέση τους.

6ο λεπτό: Προετοιμασία για την υπόλοιπη μέρα

Μπορεί να φαίνεται χάσιμο χρόνου, αλλά η Taryn λέει ότι αν αφιερώσετε 1 λεπτό στην προετοιμασία για την υπόλοιπη μέρα, τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά. Ετοιμάστε τις τσάντες των παιδιών για το σχολείο, φτιάξτε καφέ ή διαλέξτε τα ρούχα σας.

7ο λεπτό: Καθαρισμός πατωμάτων

Ένα λεπτό μπορεί να μην φαίνεται αρκετό για να καθαρίσετε όλο το σπίτι, αλλά μπορείτε να επικεντρωθείτε σε μια περιοχή με πολύ κόσμο, όπως ο διάδρομος ή η κουζίνα. Η Taryn προτείνει μια μικρή, ηλεκτρική σκούπα χειρός για να μαζέψετε ψίχουλα από μικρά σημεία.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι μπαίνουν στην Ευρωβουλή από κάθε κόμμα

Λιάνα Κανέλλη: Πώς χτύπησε στο πλατό του ΑΝΤ1 – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της

Ευρωεκλογές 2024: O Νίκος Αναδιώτης εκλέγεται ευρωβουλευτής με τη Νίκη

 

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ