Δροσιά χωρίς κλιματιστικό: 2 πανέξυπνα κόλπα για τον ανεμιστήρα σας

Κι όμως ο ανεμιστήρας μπορεί να σας χαρίσει δροσιά, χωρίς να χρειαστείτε κλιματιστικό με αυτά τα 2 έξυπνα κόλπα
δροσιά-χωρίς-κλιματιστικό-2-πανέξυπνα-199280

Ο καύσωνας χτυπάει την πόρτα και η ανάγκη για δροσιά στο σπίτι γίνεται επιτακτική. Πριν σπεύσετε να ανοίξετε το κλιματιστικό, δείτε δύο απλά αλλά πανέξυπνα κόλπα που θα μεταμορφώσουν τον ανεμιστήρα σας σε δροσερή αύρα!

Ανεμιστήρας – Κόλπο 1: Στρατηγική τοποθέτηση για μέγιστη δροσιά

1. Σωστή κατεύθυνση:

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα σας να «κοιτάζει» προς το παράθυρο. Ιδανικά, αφήστε μια πόρτα ή παράθυρο ανοιχτό πίσω από τον ανεμιστήρα για να δημιουργηθεί ρεύμα αέρα. Έτσι, ο ανεμιστήρας θα «σπρώχνει» τον ζεστό αέρα προς τα έξω, ενώ ο δροσερός αέρας θα εισέρχεται στο δωμάτιο, δροσίζοντας ομοιόμορφα όλο τον χώρο.

2. Δοκιμή 5 λεπτών:

Αφήστε τον ανεμιστήρα να λειτουργεί σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά. Θα διαπιστώσετε αισθητή διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου!

3. Προσοχή στη θέση:

Μην τοποθετείτε τον ανεμιστήρα μπροστά από παράθυρο με τα πτερύγια στραμμένα προς το εσωτερικό. Αυτό μειώνει την αποδοτικότητά του και δεν δροσίζει επαρκώς.

Ανεμιστήρας – Κόλπο 2: Παγωμένος αέρας με παγάκια

Αν η διάταξη του δωματίου σας δεν επιτρέπει την εφαρμογή του πρώτου κόλπου, μην ανησυχείτε!

1. Παγωμένο μπολ:

Γεμίστε ένα μεταλλικό μπολ (το μέταλλο διατηρεί τη δροσιά καλύτερα) με παγάκια.

2. Τοποθέτηση:

Τοποθετήστε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα, έτσι ώστε ο αέρας να «φυσάει» πάνω στα παγάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πετσέτες ή περιοδικά για να δώσετε κλίση στο μπολ και να βελτιώσετε την επαφή με τον αέρα. Με αυτό το απλό κόλπο, ο δροσερός αέρας που διαχέεται από τον ανεμιστήρα θα γίνει ακόμα πιο δροσιστικός, χαρίζοντάς σας δροσιά σε όλο το δωμάτιο!

Συμβουλές

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε τα δύο κόλπα. Χρησιμοποιήστε κρύα νερά για να γεμίσετε το μπολ με παγάκια. Ανανεώνετε τα παγάκια συχνά για να διατηρήσετε τη δροσιά. Κλείστε τα ρολά ή τις κουρτίνες τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας για να αποτρέψετε την είσοδο του ήλιου και της ζέστης στο δωμάτιο.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να απολαύσετε δροσιά στο σπίτι σας χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε στο κλιματιστικό, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια!

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Η Ιωάννα Τούνη «πόζαρε» με τρύπιες κάλτσες: «Εύπορη με mentality φτωχής»

Εριέττα Κούρκουλου: Ξεσπά με αφορμή αδιανόητο μήνυμα για το 11χρονο κοριτσάκι: «Μακριά από εμάς, εμετός»

Απότομη αλλαγή καιρού το Σαββατοκύριακο: «Βουτιά» θα κάνει ο υδράργυρος, ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ