Τα είπε έξω από τα δόντια η Μάρα Μεϊμαρίδη: «Κυρία μου είσαι 50 δεν είσαι 15, μαζέψου και ντύσου ανάλογα»

τα-είπε-έξω-από-τα-δόντια-η-μάρα-μεϊμαρί-180546

Μια δήλωση της Μάρας Μεϊμαρίδη, της γνωστής Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στη Σάσα Σταμάτη και στο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η Μάρα Μεϊμαρίδη τάχθηκε κατά της τάσης των μεγαλύτερων γυναικών να ντύνονται σαν έφηβες.

Μάρα Μεϊμαρίδη: «Κυρία μου είσαι 50 δεν είσαι 15, μαζέψου και ντύσου ανάλογα»

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για την εμφάνισή της, η Μεϊμαρίδη δήλωσε ότι δεν την απασχολεί πια.

– Ασχολείσαι με την εξωτερική σου εμφάνιση;

«Από ό,τι βλέπεις όχι. Το θεωρώ πλέον ποταπό. Προτιμώ να βάλω data μέσα στον εγκέφαλό μου και καινούρια πράγματα να μαθαίνω. Κάποτε ασχολιόμουν. Ήμουν μεγάλη ψωνάρα. Έπαιρνα αεροπλάνο και πήγαινα στο Μιλάνο να κουρευτώ και γύρναγα το βράδυ, λες και στην Αθήνα δεν υπήρχαν κομμωτήρια. Τα έκοψα όλα αυτά, γιατί ωρίμασα κάποια στιγμή. Εμετό κάνω με κάτι εικόνες κυριών γύρω στα 50, 55, 60 οι οποίες ντύνονται σαν 15άρες και πετάνε τα βυζι@ τους έξω σαν να λένε “ελάτε να με απαυτώσετε”. Δεν έχουν ωριμάσει. Το να κάτσω να διαβάσω είναι η καλύτερή μου. Δεν ασχολούμαι με τα social media, τα σιχαίνομαι, δεν τα μπορώ και τα θεωρώ υπεύθυνα για μεγάλες καταστροφές που θα έρθουν. Θεωρώ ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι επειδή υπάρχουν τα social media».

Σάλος με τη δήλωση της Μάρας Μεϊμαρίδη

Η δήλωση της Μάρας Μεϊμαρίδη αγγίζει ένα ευαίσθητο θέμα, αυτό της γυναικείας μόδας και της κοινωνικής πίεσης που ασκείται στις γυναίκες όσον αφορά την εμφάνισή τους.

Από τη μία πλευρά, η Μεϊμαρίδη εκφράζει μια άποψη που συχνά υιοθετείται από την κοινωνία, η οποία θεωρεί ότι οι γυναίκες μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία οφείλουν να ντύνονται με πιο “σοβαρό” και “σεμνό” τρόπο. Η άποψη αυτή στηρίζεται σε στερεότυπα και κοινωνικές νόρμες που θέλουν τις γυναίκες να διατηρούν μια νεανική εμφάνιση και να αποφεύγουν ρούχα που θεωρούνται “προκλητικά” ή “ακατάλληλα” για την ηλικία τους.

Από την άλλη πλευρά, η δήλωση αγνοεί την ατομικότητα και την ελευθερία επιλογής κάθε γυναίκας. Κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα από την ηλικία της, έχει το δικαίωμα να ντύνεται με τον τρόπο που την εκφράζει και την κάνει να νιώθει άνετα. Η επιλογή του ντυσίματος αποτελεί μια προσωπική δήλωση και δεν οφείλει να υπακούει σε κοινωνικές επιταγές ή στερεότυπα.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ηλικία δεν καθορίζει το στυλ ή την προσωπικότητα μίας γυναίκας. Ο σεβασμός προς την ελευθερία επιλογής και την ατομικότητα κάθε γυναίκας είναι απαραίτητος, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το ντύσιμό της.

Επιπλέον, η δήλωση αγγίζει και το θέμα της γυναικείας γήρανσης, ένα θέμα που συχνά αγνοείται ή στιγματίζεται από την κοινωνία. Η γήρανση είναι μια φυσιολογική διαδικασία και δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι αρνητικό ή άξιο ντροπής.

Κάθε γυναίκα, σε κάθε ηλικία, αξίζει να νιώθει όμορφα και να εκφράζει τον εαυτό της με τον τρόπο που επιθυμεί. Η κοινωνία οφείλει να απαλλαγεί από τα στερεότυπα και να αγκαλιάσει την ατομικότητα και την ελευθερία επιλογής κάθε γυναίκας.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα 

Διαβάστε επίσης:

Ούτε μπότοξ, ούτε πλαστικές: Η Τζίνα Αλιμόνου δίνει τη δική της «μυστική» συνταγή για ένα όμορφο και φωτεινό πρόσωπο

Μαθεύτηκε από την ίδια: Αυτός είναι ο λόγος που η Ελένη Φιλίνη δεν αποκαλύπτει την ηλικία της

Ξεσπά η Ναταλία Δραγούμη: «Μου έγραφαν ότι η ηλικία μου είναι περασμένη και ότι έχω κάνει πλαστικές»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ