Μαρία Κωνσταντάκη: «Τα ζώα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως ισότιμα μέλη της οικογένειας, όπως το παιδί ή τον σύντροφο»

Μαρία Κωνσταντάκη: «Δεν εμπιστεύομαι την αγάπη των ανθρώπων για τα ζώα. Τα ζώα είναι δέσμευση, είναι σχέση ζωής»
μαρία-κωνσταντάκη-τα-ζώα-πρέπει-να-τα-180582

Η γνωστή ηθοποιός Μαρία Κωνσταντάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην εκπομπή της στο κανάλι του Action24, με τίτλο “Μουσούδες”. Πιο αναλυτικά, η ίδια δήλωσε:

«Δεν εμπιστεύομαι την αγάπη των ανθρώπων για τα ζώα. Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε και μέσα από την εκπομπή είναι ότι τα ζώα είναι δέσμευση, είναι σχέση ζωής. Πώς έχεις τον σύντροφό σου, πώς έχεις το παιδί σου, κανονικά έτσι θα έπρεπε να το αντιμετωπίζεις, ως ισότιμο μέλος της οικογένειας. Όπως ακριβώς έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις μια συνθήκη σχέσης με έναν άλλον άνθρωπο, έτσι ακριβώς είναι και το ζώο».

Η Μαρία Κωνσταντάκη υψώνει φωνή για τα δικαιώματα των ζώων: «Αξίζουν σεβασμό και ισότιμη μεταχείριση»

«Σκέψου πόσο τα παίξαμε στον κορονοϊό. Σκέψου πώς είναι να είσαι κλεισμένος όλη μέρα μέσα και να βγαίνεις μόνο μισή ώρα την ημέρα έξω», ανέφερε η ηθοποιός, “καταγγέλλοντας” τους ιδιοκτήτες που κρατούν τα ζώα κλεισμένα στο σπίτι, χωρίς καμία επαφή με άλλα ζώα.

Μαρία Κωνσταντάκη

Η ηθοποιός μίλησε για την ανιδιοτελή αγάπη των ζώων, που παραμένουν «πιστά» ακόμα κι όταν υποστούν κακοποίηση από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ ανέφερε ότι είναι λάθος η άποψη πως οι άνθρωποι που δεν έχουν σύντροφο (οι “γεροντοκόρες”) στρέφονται στα ζώα. «Εγώ πολύ συνειδητά επέλεξα ένα ζώο, αλλά πράγματι αναπλήρωσε ένα κομμάτι συντροφικότητας».

Πολλοί φιλόζωοι συμμερίζονται την άποψη της Κωνσταντάκη, θεωρώντας τα ζώα συναισθανόμενα όντα που αξίζουν αξιοπρέπεια. Άλλοι, υιοθετώντας μια πιο ανθρωποκεντρική οπτική, θεωρούν υπερβολική την εξίσωση των ζώων με τα μέλη της οικογένειας.:

Η δήλωση της Κωνσταντάκη ανοίγει τον δρόμο για μια υγιή συζήτηση για ηθική αντιμετώπιση των ζώων. Η ευαισθητοποίηση του κοινού και η υιοθέτηση υπεύθυνης στάσης είναι απαραίτητες για την προστασία των τετράποδων φίλων μας.

«Θεωρώ ότι τα ζώα έχουν μια καθαρότητα που εμείς οι άνθρωποι έχουμε χάσει»

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα 

Διαβάστε επίσης:

Μόνο υπερηφάνεια: Ο Έλληνας υδραυλικός που φτιάχνει καροτσάκια για τα ανάπηρα ζωάκια ώστε να περπατήσουν ξανά

Ένα κείμενο που πρέπει να διαβαστεί από όλους: Τα ζώα είναι ό,τι μας απέμεινε από τον παράδεισο

Ηρωίδα για τα αδέσποτα ζώα: Η νέα κοπέλα που συλλέγει κουτιά από χυμούς και δημιουργεί σπίτια για τα γατάκια στο δρόμο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ