Μόνο υπερηφάνεια: Ο Έλληνας υδραυλικός που φτιάχνει καροτσάκια για τα ανάπηρα ζωάκια ώστε να περπατήσουν ξανά

μόνο-υπερηφάνεια-ο-έλληνας-υδραυλικό-178989

Ο Βασίλης Τζιγκούρας είναι ένας καθημερινός ήρωας με μεγάλη φιλοζωική δράση. Υδραυλικός στο επάγγελμα, ο κ. Βασίλης Τζιγκούρας αποφάσισε να βοηθήσει ανάπηρα τετράποδα να πάρουν πίσω την ζωή τους.

Πολλά ανάπηρα σκυλάκια (είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια ή ηλικία) καταφέρνουν και περπατούν και πάλι, με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού, ειδικά σχεδιασμένου για σκυλιά ή με συμπληρωματικά ορθοπεδικά μέλη (πιο διαδεδομένα στο εξωτερικό).

Τα ειδικά αμαξίδια για ανάπηρα ζωάκια

Η μοναδική δημιουργία που αξίζει για τους τετράποδους φίλους μας

Ωστόσο, αυτά στοιχίζουν πολλά λεφτά και τα αδέσποτα ζώα, τα οποία έχουν κάποιους απλούς πολίτες να τα φροντίζουν ή βρίσκονται σε καταφύγια δίχως επιδότηση από το κράτος, δε θα είχαν καμία ελπίδα να αποκτήσουν ένα τέτοιο ειδικό αμαξίδιο.

Στο συγκεκριμένο πρόβλημα ήρθε να δώσει λύση ο κος Βασίλης Τζιγκούρας, που συνδέει σωλήνες, βάζει ρόδες, συμπληρώνει ιμάντες, βάφει εάν χρειαστεί την κατασκευή του και την προσαρμόζει στο ζώο που έχει ανάγκη. Αφότου πρώτα μετρήσει τις διαστάσεις του σώματος του ζώου, κατασκευάζει ακόμα και εντός 3 μόλις ωρών, ένα αμαξίδιο το οποίο το βοηθά να περπατήσει ξανά.

Τα ειδικά αμαξίδια για ανάπηρα ζωάκια

Συνεπώς, σκυλάκια τα οποία έσερναν ανήμπορα τα ποδαράκια τους και η ζωή τους προβλεπόταν είτε σκληρή είτε…να διακοπεί από την ευθανασία, περπατάνε, τρέχουν και παίζουν ξανά.

Το κόστος για τα υλικά μπορεί να αρχίζει από τα 70 ευρώ και να αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και τα 200 ευρώ. Για αυτές τις απαιτητικές περιπτώσεις γίνεται κάποιες φορές και έρανος μέσω facebook.

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ