Ο Θάνος Ασκητής για την αυτονομία των παιδιών: “Το παιδί σου σε αγαπάει αληθινά όταν μάθει να λειτουργεί μόνο του, όταν δεν σε χρειάζεται”

ο-θάνος-ασκητής-για-την-αυτονομία-των-π-178183

Ο Θάνος Ασκητής μίλησε στην εκπομπή ΄Καλύτερα Αργά’ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην στιγμή που αυτονομούνται τα παιδιά. Ο διδάκτορας της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε πως ένα παιδί θα αγαπήσει ουσιαστικά τους γονείς του, όταν μάθει να λειτουργεί μόνο του και δεν έχει πια ανάγκη τον γονιό του.

Όσα είπε ο Θάνος Ασκητής για την αυτονομία των παιδιών από τους γονείς

“Τότε εξαγνίζεται αυτή η σχέση και γίνεται πολύ αληθινή όταν συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο άνθρωπος που με γέννησε είναι σπουδαίος γιατί με αυτονόμησε”.

“Είναι η στιγμή της πλήρους απογαλάκτισης” είπε ο Θάνος Ασκητής για τη στιγμή που το παιδί παραδέχεται τους γονείς του για τις αξίες που του έδωσαν και το δώρο της αυτονομίας. “Το πρώτο στάδιο της απογαλάκτισης είναι να κάνουμε το παιδί αυτόνομο, δεν σημαίνει ότι θα γίνει ανεξάρτητο.

Τι σημαίνει απογαλάκτιση σύμφωνα με τον Θάνο Ασκητή

Η πλήρης απογαλάκτιση είναι ότι αύριο το πρωί εγώ λέω στον εαυτό μου εγώ είμαι ο Θάνος, έχω τους γονείς μου, αλλά είμαι εγώ. Μπορώ να ζήσω χωρίς τους γονείς μου αλλά φυσικά μπορώ να ζήσω και με αυτούς”.

“Οι γονείς είναι ένα πολύμορφο κοινωνικό πλαίσιο. Είναι μια μικρή κοινωνία. Το σπίτι που μεγαλώνω μέσα από τους γονείς μου είναι η μικρή κοινωνία που μέσα από την οποία θα μπω αύριο στη μεγάλη κοινωνία”, λέει ο καθηγητής εξηγώντας ότι “εκεί πρέπει να έχω τη δύναμη να αγαπώ εμένα για να μπορώ να αγαπήσω εσένα και να συνδεθώ με την κοινωνία”.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ