«Παιδί μου δεν μου χρωστάς τίποτα»: Η συμβουλή ενός ψυχολόγου για τους συναισθηματικά ανώριμους γονείς

παιδί-μου-δεν-μου-χρωστάς-τίποτα-η-συ-178178

Viral έγινε η συμβουλή ενός ψυχολόγου στο TikTok και για τους σωστούς λόγους. Ο Brent Charleton έθεσε το θέμα των συναισθηματικά ανώριμων γονιών, λέγοντας μια αλήθεια στο κοινό του. Πως δεν χρωστάνε τίποτα στους γονείς τους, ειδικά όταν είναι παιδιά.

 

Η viral συμβουλή του ψυχολόγου

«Παιδί μου, δεν μου χρωστάς τίποτα. Δεν χρειάζεται να με φροντίσεις. Είναι δική μου δουλειά να σε φροντίζω», αυτή ήταν η αλήθεια που είπε ο ψυχολόγος Brent Charleton μιλώντας σε ακροατήριο, όπως φαίνεται σε ανάρτηση στο TikTok, με κάποιους από το ακροατήριο να απορούν; «Δεν χρειάζεται να φροντίζω τους γονείς μου;».

Όπως εξήγησε ο ψυχοθεραπευτής, πολλοί γονείς είναι συναισθηματικά ανώριμοι και πιστεύουν ότι τα παιδιά τους πρέπει να βρίσκονται στο πλευρό τους και να τους φροντίζουν. «Η αλήθεια είναι ότι δεν χρωστάμε στους γονείς μας τίποτα. Έτσι πρέπει να είναι. Δεν ζήτησες να σε γεννήσουν», είπε εξηγώντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε αδιάφοροι απέναντι στους γονείς μας.

«Πολλοί από εμάς μεγαλώναμε και πιστεύαμε ότι χρωστάμε στους γονείς μας καλούς βαθμούς επειδή πλήρωσαν για τα φροντιστήρια ή ότι τους χρωστάμε επειδή δούλευαν πολύ σκληρά για να τα έχουμε όλα», λέει προσθέτοντας ότι τα παιδιά πρέπει να σέβονται τους γονείς τους αλλά δεν χρειάζεται –ειδικά όσο είναι παιδιά- να νιώθουν ότι τους χρωστάνε κάτι. Οι συναισθηματικά ώριμοι γονείς, μάλιστα, το δέχονται εύκολα σαν γεγονός και όταν τα παιδιά τους γίνονται ενήλικα μπορούν να έχουν ακόμα πιο υγιείς σχέσεις μαζί τους.

Το viral TikTok με την συμβουλή του ψυχολόγου

@self_worth_revolution #duet with @Brent Charleton #parents you dont owe your parents anything #healing #innerwork #childhoodtrauma ♬ original sound

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ