Ο Γιώργος Αλκαίος για την Eurovision, τη Μαρίνα Σάττι και την επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη

Ο Γιώργος Αλκαίος μιλά για τη Eurovision, τη Μαρίνα Σάττι και την επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη. Διαβάστε τις απόψεις του καλλιτέχνη.
ο-γιώργος-αλκαίος-για-την-eurovision-τη-μαρίνα-σ-195781

Ο Γιώργος Αλκαίος μίλησε στην στην ψυχαγωγική εκπομπή με την Μπέττυ Μαγγίρα στον ΑΝΤ1 «I love Σου Κου» και τη δημοσιογράφο Νάντια Ρηγάτου, για διάφορα θέματα, όπως η Eurovision, η Μαρίνα Σάττι και η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Νότη ΣφακιανάκηΟ Γιώργος Αλκαίος εκφράζει την άποψή του για την Eurovision, την κριτική που δέχτηκε η Μαρίνα Σάττι και την επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη. Καλεί το κοινό σε σεβασμό προς τους καλλιτέχνες και σε αναγνώριση της αξίας τους.

Γιώργος Αλκαίος για Eurovision και Μαρίνα Σάττι

Ο Αλκαίος αρνήθηκε να σχολιάσει την Eurovision και το τραγούδι «OPA» λέγοντας ότι δεν θέλει να ακυρώσει την καλλιτέχνιδα Μαρίνα Σάττι. Εστίασε στο βάρος της ευθύνης που φέρει η Eurovision και στις κριτικές που δέχτηκε η Σάττι. Ανέφερε ότι η Eurovision ήταν μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα και ότι η Σάττι έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση.

«Όλοι οι δημοσιογράφοι με προσέγγισαν στην περίοδο της Eurovision, αλλά δεν ήθελα να μιλήσω, όχι. Είτε η θέση, είτε το τραγούδι, είτε οτιδήποτε έγινε, δεν ακυρώνει την καλλιτέχνιδα που μας εκπροσώπησε. Εγώ η μόνη ερώτηση που θα έκανα, θα ήταν αν πραγματικά θα ήθελε να εμφανιστεί με αυτό το τραγούδι μπροστά σε 300 εκατομμύρια κόσμο. Να δώσει δηλαδή αυτήν την ταυτότητα».

«Γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και ήταν μοναδική ευκαιρία η Eurovision. Ήταν και μια Eurovision η φετινή που είδαμε όλοι τι έγινε, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Καταπληκτικά ήταν όλα. Έχω ζήσει αυτό το βάρος της ευθύνης και τώρα βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι θέλει. Νοήμων άνθρωπος είχε πει ότι ‘αν τυχόν καταλήξει το τραγούδι OPA στην δεκάδα, εγώ θα παραιτηθώ από τη δουλειά μου’. Σώπα, ρε φίλε, δηλαδή. Θα κάνεις τέτοιο πράγμα; Μετά έψαχνα να δω, αν παραιτήθηκε, αλλά δεν παραιτήθηκε».

Γιώργος Αλκαίος για Νότης Σφακιανάκης

Ο Αλκαίος εκφράζει την ενόχλησή του για την εμμονή των μέσων με την επιστροφή του Σφακιανάκη. Καλεί το κοινό να αφήσει τον Σφακιανάκη ήσυχο και να τον τιμήσει για την καριέρα του. Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν τιμά τους καλλιτέχνες όσο θα έπρεπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Διονυσίου. Πιστεύει ότι το σύστημα οφείλει να τιμά τους καλλιτέχνες πριν πεθάνουν, όχι απλά με βραβεία.

«Εσύ ξέρω ότι είσαι φίλος με τον Νότη Σφακιανάκη. Μήπως ξέρεις να μας πεις αν θα ξανάρθει;» ρώτησε, εν συνεχεία, η ρεπόρτερ για να τοποθετηθεί ο τραγουδιστής ως εξής.

«Γιατί ξανασχολείστε; Αφήστε τον άνθρωπο! Αφήστε τον άνθρωπο, δεν… Εγώ το λέω γιατί, κι εγώ, τα πρώτα χρόνια που είχα φύγει, ιδίως την πρώτη πενταετία, έβγαιναν τίτλοι όπως «ξενοδόχος ο Αλκαίος», «τα παράτησε». Μόνο το «θα πεθάνει» δεν είχε γραφτεί, ας πούμε».

«Το τι θέλει ο καθένας είναι αυτό που θέλει. Τον ρωτάτε τον άλλον άμα θέλει; Και τι θέλει; Να τιμάμε τους καλλιτέχνες πριν πεθάνουν σε αυτήν την χώρα. Στην Αμερική, στην Αγγλία, στην Γερμανία το κάνουν πριν. Εμείς δεν τιμήσαμε τον Διονυσίου όσο έπρεπε, για παράδειγμα».

«Εγώ δεν μιλάω για τον ενδιαφέρον του κοινού, αυτήν τη στιγμή, μιλάω για το σύστημα. Το σύστημα πρέπει να τιμάει τους καλλιτέχνες του πιο πριν και όχι απλά με πλακέτες. Οι πλακέτες είναι για τον τοίχο».

Ο Γιώργος Αλκαίος στο I Love Σου Κου – 26/05/2024

Γιώργος Αλκαίος: «Δεν ξέρω αν θα βγάλω άλλο άλμπουμ. Μετά από τόσα χρόνια δεν έχω κάτι να αποδείξω».

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Γάμος Κώστα Καραφώτη – Κάτιας Μάνου: Το εντυπωσιακό νυφικό και οι λαμπεροί καλεσμένοι

Βασιλική Τρουφάκου: Μόλις γέννησε – Οι πρώτες φωτογραφίες με τον νεογέννητο γιο της

Κώστας Καραφώτης – Κάτια Μάνου: Ένωσαν τις ζωές τους – Πρώτες φωτογραφίες από τον γάμο τους

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ