Δημήτρης Γκοτσόπουλος: «Όταν ήμουν παιδί ήθελα να εφεύρω μια μηχανή να κάνει λεφτά, να βοηθάω τους φτωχούς»

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος παραχώρησε μια αφοπλιστική συνέντευξη.
δημήτρης-γκοτσόπουλος-όταν-ήμουν-πα-203086

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος μέσα από μια κατάθεση ψυχής μίλησε για τα παιδικά του όνειρα αλλά και για την σχέση του με τα υλικά αγαθά. Ο ηθοποιός αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση, Τότε, Τώρα, Πάντα.

Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Απόσπασμα από την συνέντευξη

«Δεν πιστεύω στην τύχη αλλά είμαστε τυχεροί που ζούμε και ζούμε σε μια χώρα που μπορούμε να κοιτάξουμε τα καλύτερα και τα χειρότερα.

Είμαστε μια γενιά που έχουμε σίγουρα ένα βάρος. Να θυμηθούμε να απολαμβάνουμε εν ζωή. Για να στο λέω σημαίνει ότι έχω περάσει περιόδους που εντόπισα ότι το έχω χάσει ακόμα και κάνοντας τη δουλειά που λατρεύω. Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε τυχεροί γιατί δεν κάνουμε κάτι μονότονο. Δεν θα μπορούσα να είμαι μπροστά σε έναν υπολογιστή, έχω ανάγκη να επικοινωνώ με τους ανθρώπους» είπε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός και συνέχισε:

«Για μένα η πολιτική θα έπρεπε να διδάσκεται. Στον βωμό της βιώσιμης ενέργειας δεν μπορείς να γεμίσεις έναν τόπο ανεμογεννήτριες».

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, θυμήθηκε τα παιδικά όνειρα που είχε. Συγκεκριμένα αποκάλυψε:

«Όταν ήμουν παιδί η πρώτη μου σκέψη ήταν να εφεύρω μια μηχανή που να κάνει λεφτά και να βοηθάω τους φτωχούς επειδή ο αγαπημένος μου ήρωας ήταν ο Ζορό. Η άλλη μου σκέψη ήταν να ασχοληθώ με τη θρησκεία, τη Θεολογία. Μου άρεσε πάρα πολύ ο λόγος του Θεού όταν πήγαινα στην εκκλησία, αυτός ο ουτοπικός κόσμος που ανακάλυψα μεγαλώνοντας ότι δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Τσακωνόμουν με τη δασκάλα στο σχολείο για το αν ο Παπαφλέσσας θα πάει στην Κόλαση επειδή σκότωνε»

.

Επίσης παραδέχτηκε: «Έχω φλερτάρει με την υπερκόπωση από χαζομάρα δική μου. Καμιά φορά νομίζεις ότι είσαι παντοδύναμος. Μπορεί να μην μου μάθανε να αγαπάω και να φροντίζω τον εαυτό μου όπως πρέπει»

Όσο για τη σχέση του με τα υλικά αγαθά, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είπε: «Πιστεύω στον διαχωρισμό ποιότητας και ποσότητας. Προσπαθώ να κάνω ποιοτικά πράγματα, να κρατάω μια ισορροπία γιατί πρέπει να βιοποριστώ κιόλας. Διαφήμιση από διαφήμιση διαφέρει. Δεν είμαι ποιοτικός εάν κάνω μια διαφήμιση; Ποιος σε κρίνει; Μπορεί να είμαι και στην κόψη…

Τα υλικά αγαθά ασφαλώς με αφορούν, τα απαραίτητα. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα: Στη σχολή με λέγανε Παπαμιχαήλ. Όλοι φέρνανε μαγειρεμένα φαγητά από το σπίτι τους, εγώ μια ντομάτα κομμένη, κριτσίνια και τυρί. Αυτό ήταν το φαγητό μου και γελάγανε τα παιδιά. Ήμουν σαν τον Παπαμιχαήλ στο Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο.

Δεν με ενδιαφέρει τεράστιο σπίτι με πισίνα αλλά ένα σπίτι που να βλέπω ουρανό, ας είναι μικρός ακόμα και με 2 δωμάτια.

Δεν έχουμε όλοι τα ίδια όνειρα γιατί δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αφετηρίες. Ο πατέρας μου ήταν ελαιοχρωματιστής και η μητέρα μου μεγάλωνε 5 παιδιά.

Εμένα με αφορούν πιο ουσιαστικά πράγματα όπως να ταξιδέψω».

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος στην εκπομπή της ΕΡΤ:

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μεγάλη φωτιά τώρα στην Πάρνηθα: Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 7 εναέρια μέσα

Σπάτα: «Μίλησε» το ημερολόγιο του άτυχου Νικόλα – Οι ζωγραφιές αποκαλύπτουν σκοτεινά μυστικά

Εξαήμερη εργασία: Γιατί οι Γερμανοί βλέπουν πλέον με «καλό μάτι» τους Έλληνες εργαζόμενους

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ