Ξεκάθαρος ο Καλλιάνος: Αστάθεια πριν την θερμή εισβολή – Πότε έρχονται μπόρες και καταιγίδες

Ο Γιάννης Καλλιάνος μας δίνει την πρόγνωση του καιρού από την Τρίτη, 28 Μαΐου μέχρι και τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου.
ξεκάθαρος-ο-καλλιάνος-αστάθεια-πριν-τ-196255

Ο Γιάννης Καλλιάνος είναι Έλληνας πολιτικός και μετεωρολόγος, γνωστός για τη συμμετοχή του στην πολιτική σκηνή και τη συνεισφορά του στον τομέα της μετεωρολογίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μετεωρολόγος, παρουσιάζοντας δελτία καιρού σε διάφορα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Με τον καιρό έγινε ευρύτερα γνωστός και αγαπητός στο κοινό για τις ακριβείς και αναλυτικές προγνώσεις του.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Καλλιάνος εισήλθε στον πολιτικό στίβο και εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ως πολιτικός, ασχολείται κυρίως με θέματα περιβάλλοντος, κλίματος και μετεωρολογίας, εκμεταλλευόμενος την εξειδικευμένη γνώση του στον τομέα αυτόν.

Αμέσως μόλις μπει ο Ιούνιος θα «μυρίσει» καλοκαίρι

Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Από την Κυριακή, 2 Ιουνίου θα ανέβει σημαντικά η θερμοκρασία

Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του.

Θα ξεπεράσει τους 35°C η θερμοκρασία

Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

Καλλιάνος: Είμαστε ακόμη μακριά (χρονικά) για να ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η ζέστη

Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή που θα αρχίσει από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα έχει μια σχετική διάρκεια η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

Ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες στην Αθήνα

Τετάρτη 29/5 : 29°C

Πέμπτη 30/5 : 28°C

Παρασκευή 31/5 : 28°C

Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)

Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)

Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

* Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο γι’ αυτό και έχω βάλει την ένδειξη «με επιφύλαξη» ή «με μεγάλη επιφύλαξη».

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Καλλιάνος: Αρχίζει η ζέστη σταδιακά από το Σάββατο – Έως και 37 βαθμοί

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Πενήντα χρόνια μετά: Η Νόρα Βαλσάμη αποκαλύπτει το «σκοτεινό μυστικό» του διαζυγίου της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Ελεονώρα Μελέτη: «Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα γεύμα με τον Χριστό, θα είχα πολλά να συζητήσω μαζί του»

Προλαβαίνεις: Η Aegean έκλεισε 25 χρόνια και το γιορτάζει με έως -60% σε όλες τις πτήσεις

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ