Τσατραφύλλιας: «Ridge πάνω από τη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο» – Καύσωνας σε 8 περιοχές

Τσατραφύλλιας: «Ridge» (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο!
τσατραφύλλιας-ridge-πάνω-από-τη-χώρα-μας-α-196238

Άστατο καιρό μέχρι την Παρασκευή, άνοδο θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και καύσωνα από Δευτέρα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι Σάκης Αρναούτογλου, Κλέαρχος Μαρουσάκης, Γιώργος Τσατραφύλλιας, Χριστίνα Σούζη και Θοδωρής Κολυδάς.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται άστατος καιρός μέχρι την Παρασκευή, με βροχές και μπόρες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Από το Σάββατο, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, αγγίζοντας τους 32-34°C στα ηπειρωτικά και τοπικά 35°C σε ευπαθείς περιοχές. Καύσωνας αναμένεται από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, με πιθανές θερμοκρασίες έως και 39°C.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά – ηπειρωτικά, έως και τις 3/6, με μια μόνο ματιά, για να μη χάνετε τον… καιρό σας!

Μετά τις 30 Μαΐου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μοιράζεται την ίδια πρόγνωση με τον Σάκη Αρναούτογλου, με άστατο καιρό μέχρι την Παρασκευή, άνοδο θερμοκρασίας το Σάββατο και καύσωνα από τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Με αστάθεια τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, ενώ από το Σάββατο και στη συνέχεια, μας έρχονται πιο θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία περιορίζοντας ταυτόχρονα και την αστάθεια.

Καιρός 28/05/2024: Ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές

Η αστάθεια θα επιμείνει στη χώρα μας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Γιώργο Τσατραφύλλια

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας δημοσιεύει επίσης μια ανάλυση του καιρού, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη για άστατο καιρό έως την Παρασκευή, άνοδο θερμοκρασίας το Σάββατο και καύσωνα από τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«Ridge» (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο!

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης, το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς, ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα, είναι κατά πόσο κοντά ή μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά, οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι:

– η Θεσσαλία,

– η κεντρική Μακεδονία,

– η Βοιωτία,

– η Φθιώτιδα,

– η Αιτωλοακαρνανία,

– η Πελοπόννησος,

– η Κρήτη και

– τα Δωδεκάνησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

– Σάββατο 1/6: 31 βαθμούς

– Κυριακή 2/6: 33 βαθμούς

– Δευτέρα 3/6: 37 βαθμούς

– Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς

Για τη Θεσσαλονίκη:

– Σάββατο 1/6: 31 βαθμούς

– Κυριακή 2/6: 33 βαθμούς

– Δευτέρα 3/6: 36 βαθμούς

– Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς

Weather2Go – Γιώργος Τσατραφύλλιας

Το Weather2Go με τον Γιώργο Τσατραφύλλια προβλέπει ιδανικό καιρό για την εβδομάδα 28/5 – 3/6, με ηλιοφάνεια και ζεστό καιρό.

Mε μπόρες και σχεδόν κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινά η νέα εβδομάδα. Οι βροχές και οι καταιγίδες την Τρίτη και την Παρασκευή θα επηρεάσουν τη βόρεια Ελλάδα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι και θα επηρεάσουν κυρίως ορεινά τμήματα. Επομένως, ο καιρός θα είναι ιδανικός να προτιμήστε εσωτερικούς χώρους για διασκέδαση ή άθληση.

Από το Σάββατο, 1/6 και μετά, θα μας επηρεάσει το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης, το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς, ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Επίσης στην Αττική δεν περιμένουμε βροχές, ωστόσο την Πέμπτη, 30/6, μετά το μεσημέρι, μπορεί να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα γύρω ορεινά. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές καταιγίδες την Τρίτη και την Τετάρτη το απόγευμα.

Οι θάλασσες θα είναι όλες τις ημέρες καλοτάξιδες και ιδανικές για πρωινό ψάρεμα. Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες και δεν ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Για θαλάσσια σπορ προτιμήστε το Αιγαίο και το Ιόνιο την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

Weather2Go – Γιώργος Τσατραφύλλιας – Μεσημεριανές μπόρες στα ηπειρωτικά. Πρόγνωση για Τετάρτη 29/5/24

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις ηπειρωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα προλάβει να ανέβει το μεσημέρι στους 27 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα στους 30 βαθμούς στα κεντρικά και τους 26 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Στην Αθήνα και στον Πειραιά αναμένονται λίγες νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό νότιοι μέχρι 4 μποφόρ .

Στη Θεσσαλονίκη έως 25 βαθμούς και σποραδικές καταιγίδες ή μπόρες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Ο Θοδωρής Κολυδάς μοιράζεται μια σύντομη πρόγνωση για την εβδομάδα 28/5 – 3/6, με ζεστό και ξηρό καιρό, με πιθανές μπόρες στα βόρεια και τα ορεινά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας του αέρα, ζεσταίνουν και τα νερά στις Ελληνικές θάλασσες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τιμές πάνω από 20° C.

Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι η ημερήσια και ετήσια μεταβολή της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας παρουσιάζει εύρος πολύ μικρότερο από εκείνο της θερμοκρασίας της επιφάνειας του εδάφους.

Αυτό οφείλεται στη μεγάλη θερμοχωρητικότητα που χαρακτηρίζει τη θάλασσα, στη μικρή απορρόφηση που χαρακτηρίζει το νερό, καθώς, επίσης, και στη συνεχή ανατάραξη που υφίσταται η επιφάνειά της από κυματισμό, θαλάσσια ρεύματα κ.λπ.

Έτσι, το μεν ημερήσιο εύρος κυμαίνεται περί τον ένα βαθμό μόνο, ενώ το ετήσιο εξαρτάται περισσότερο από το γεωγραφικό πλάτος, τα τυχόν θαλάσσια ρεύματα κ.λπ.

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Ο ΣΚΑΪ παρουσιάζει την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη, η οποία προβλέπει άστατο καιρό έως την Παρασκευή, με βροχές και μπόρες, ακολουθούμενη από άνοδο θερμοκρασίας το Σάββατο και καύσωνα από τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Χριστίνας Σούζη

Απογευματινή Αστάθεια μέχρι την Πέμπτη, περιορίζεται από την Παρασκευή – Άνοδος της θερμοκρασίας προς το τέλος της εβδομάδας

Σήμερα Τρίτη το πρωί στα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με απογευματινές μπόρες στα Κ. και Β. Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3-5 και στο ΝΑ Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά έως 28-29 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα έως 26-28 βαθμούς.

Την Τετάρτη στο Ιόνιο, και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και την Πέμπτη λίγη συννεφιά που το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ηπειρωτικά θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο περιορίζεται σημαντικά η απογευματινή αστάθεια στα Βόρεια ορεινά, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αττική

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα Ν. μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Καιρός σήμερα. Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: ΝΑ 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 26 βαθμούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristina Souzi (@cristinasouzi)

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη | 28/05/2024

Η πρόγνωση του καιρού για Τρίτη 28 Μαΐου και Τετάρτη 29 Μαΐου από τη Χριστίνα Σούζη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 28-05-2024

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Έως αργά το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 27 με 28 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 24 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου έως 24 βαθμούς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της Στερεάς.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στις Σποράδες νοτιοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-05-2024

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη το μεσημέρι – απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 24 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 09 έως 24 βαθμούς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα το πρωί.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά της βόρειας χώρας μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα νότια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-05-2024

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-06-2024

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-06-2024

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και ενδέχεται στα ορεινά της Μακεδονίας να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές περί τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός με τη Νικολέτα Ζιακοπούλου: Καταιγίδες στα ορεινά – Έρχονται 35άρια από την Κυριακή | 28/5/24

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

«Το πρώτο της εξώφυλλο»: Σάστισαν όλοι με την ομοιότητα της Ελένης Μενεγάκη με την κόρη της Βαλέρια Λάτσιου

Κώστας Καραφώτης – Κάτια Μάνου: Αυτό είναι το μίνιμαλ σπίτι που στεγάζουν τον έρωτά τους

Νίκος Γαλανός: Αποκάλυψε ποια γνωστή ηθοποιό είχε παντρευτεί όταν ήταν 35 χρονών

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ