Καιρός: Μεγάλη ανησυχία από τον Γιάννη Καλλιάνο – «Εύχομαι να αποτύχουν παταγωδώς όλα τα μοντέλα»

«Καμπανάκι» από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον καιρό: «Η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, εύχομαι να μην ισχύσει».
καιρός-μεγάλη-ανησυχία-από-τον-γιάννη-186844

Μια νέα ανάρτηση για τον καιρό έκανε πριν από λίγο ο Γιάννης Καλλιάνος και όπως αναφέρει ο ίδιος τα νέα προγνωστικά μοντέλα του προκάλεσαν ανησυχία. Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανάρτησή του, ανατολική και νότια Θεσσαλία, η Βόρεια Εύβοια και οι Σποράδες φαίνεται ότι θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι αύριο το πρωί.

Μάλιστα, προ ολίγου, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα 112 και αναφέρει στην εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση τα εξής:

«Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/4/2024 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/4/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Γιάννης Καλλιάνος: «Εύχομαι να αποτύχουν παταγωδώς όλα τα μοντέλα γιατί αναφερόμαστε σε ήδη πληγείσες περιοχές»

«Έχω μια μικρή ανησυχία βλέποντας τα νεότερα τρεξίματα των μοντέλων.

Σύμφωνα με τα νεότερα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων, σχεδόν όλα (όπως φαίνεται στους χάρτες που σας παραθέτω), εναρμονίζονται με το σενάριο ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η Βόρεια Εύβοια και οι Σποράδες φαίνεται ότι θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι αύριο το πρωί. Συγκεκριμένα, η περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας (Πήλιο και η ευρύτερη περιοχή) πιθανότατα να δεχθεί ακόμα και πάνω από 100-120 χιλιοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες. Ας συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι μέσα στη νύχτα θα πνέουν και ισχυροί άνεμοι εκεί.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο, περίπου 450-500 χιλιοστά βροχής σημειώνονται στην ανατολική Θεσσαλία. Οπότε βγάζετε τα συμπεράσματα σας αν σήμερα σημειωθούν σε λίγες ώρες πάνω από 100-120 χιλιοστά.

Είναι από τις φορές που εύχομαι να αποτύχουν παταγωδώς όλα τα μοντέλα γιατί αναφερόμαστε σε ήδη πληγείσες περιοχές.

Επίσης δεν σημαίνει ότι μόνο στη Θεσσαλία θα βρέξει πολύ. Τοπικά έντονα φαινόμενα που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πλημμύρες μπορεί να υπάρξουν και στα Επτάνησα, στη δυτική Στερεά, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θράκη και αργότερα στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική θα βρέξει τις επόμενες ώρες και πιθανότατα θα έχουμε και πέρασμα καταιγίδων από το νομό το βράδυ. Δεν φαίνεται όμως ότι θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές του νομού.»

 Καιρός: Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Σεισμός στη Σάμο: Η αντίδραση των κατοίκων μετά τα 4,4 Ρίχτερ – Έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ – Προειδοποίηση για έξι περιοχές

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών – Εξετάζεται αν ανήκουν σε ζώα ή σε άνθρωπο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ