Καιρός: Δύσκολο το φετινό καλοκαίρι – Ισχυροί καύσωνες μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Αλλαγή στο σκηνικό του κάνει ο καιρός: Πως θα κυλήσουν τα Μερομήνια τις πρώτες 15 μέρες του Αυγούστου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
καιρός-δύσκολο-το-φετινό-καλοκαίρι-ι-204559

Καιρός: Τα μερομήνια του Αυγούστου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους δεν θα είναι και τα ιδανικότερα όλων των εποχών αφού ο καύσωνας και η υπερβολική ζέστη θα κάνουν αφόρητο τον καιρό.

Ακολουθεί η ανάλυση των καιρικών συνθηκών μέχρι και την λήξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Τα Μερομήνια μας προειδοποιούν με τον τρόπο τους για όσα ακολουθούν στο καιρικό σκηνικό, έχοντας επιβεβαιωθεί για το γεγονός, ότι από πολύ νωρίς θα είχαμε έντονη ζέστη.

Όπως έχουν αναφέρει χαρακτηριστικά, άλλωστε, το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά δύσκολο, με τον Τάσο Αρνιακό επίσης να μας προειδοποιεί.

Η ανάλυση για το καλοκαίρι από τα Μερομήνια

Ο καιρός το πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Ο καιρός το πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Χάθηκε η ελπίδα από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Η δύσκολη ώρα της Αθήνας – Πρωτοφανείς δείκτες…»

Καιρός: Τα «δόντια» της έχει αρχίσει να δείχνει η κακοκαιρία στην ελληνική επικράτεια ήδη και ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για όσα έντονα φαινόμενα θα δούμε τις επόμενες ώρες.

Ο μετεωρολόγος του MEGA επεσήμανε πως, «αύριο πολύ μεγάλοι δείκτες αστάθειας, με κίνδυνο πολύ ισχυρών καταιγίδων. Δύσκολο 24ωρο, με πιθανά τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις χαλαζοπτώσεις, καθώς και πολλούς κεραυνούς. Από το μεσημέρι και μετά έρχεται το μέτωπο κακοκαιρίας στην Αττική. Το πιο επικίνδυνο σημείο της χώρας παραμένει η Χαλκιδική. Δεν βλέπουμε πολύ συχνά τέτοιους δείκτες αστάθειας.

Η πιο δύσκολη στιγμή για την Αθήνα θα είναι στις 18:00 περίπου και τότε ο καιρός θα αλλάξει ριζικά. Όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο της πρωτεύουσας και πάμε βορειότερα, θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα.»

 

Ήχησε το 112 στη Μακεδονία

Με την κεντρική Μακεδονία να βρίσκεται μεταξύ των περιοχών που αναμένεται να σαρώσει η κακοκαιρία την Πέμπτη (04/07), το απόγευμα της Τετάρτης (03/07) εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας κ.λ.π. από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112. Ο καιρός είχε επικινδυνότητα, γι’ αυτό εστάλη και το μήνυμα.

Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Αττική

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας, ιδίως τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται να μπει και η Αττική. Έτσι, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τα δύσκολα θα είναι κυρίως τις απογευματινές ώρες, επισημαίνοντας ότι «κάθε χιλιόμετρο και βορειότερα από το κέντρο της Αθήνας, θα είναι όλο και πιο έντονες οι καταιγίδες».

Αυτό, όμως, όπως είπε ο μετεωρολόγος, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν βροχές – καταιγίδες και τα νοτιότερα τμήματα του νομού Αττικής. Ως εκ τούτου, ισχυρά φαινόμενα θα έχουν οι βόρειες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Αττικής κατά κύριο λόγο.

Μάλιστα, πέρα από την Αττική, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα προσοχή χρειάζεται στις κεντρικές περιοχές της Εύβοιας, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα και στα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Σάκης Ρουβάς: Σάλος με το βίντεο που ανέβασε – Τον «κράζει» όλο το TikTok

Νέες ταυτότητες: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο σύστημα των ραντεβού

Ο Αντώνης Ρέμος απαντά για τη φοροδιαφυγή: «Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ»

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ