Καιρός: Επικίνδυνη η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα – Προειδοποίηση για πολλούς κεραυνούς

Καιρός: Κακοκαιρία με κεραυνούς έρχεται τις επόμενες ώρες σε Αττική και Βοιωτία - Τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν πέφτει κεραυνός
καιρός-επικίνδυνη-η-κακοκαιρία-που-θα-204199

Ο καιρός αλλάζει απότομα από σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου, με την κακοκαιρία να πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, όπως την Αττική και την Βοιωτία. Μάλιστα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονες καταιγίδες ενώ συστήνουν μέτρα προστασίας από τους κεραυνούς.

Πολλές και έντονες καταιγίδες, χαλάζι και έντονη κεραυνική δραστηριότητα συνθέτουν το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα μας με την Πέμπτη να αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη καιρικά μέρα αφού ο καιρός δεν θα δείξει το καλό του πρόσωπο.

Η κακοκαιρία εν μέσω θέρους θα προκύψει από την σύγκρουση δύο αέριων μαζών γεγονός που εξηγεί γιατί ο καιρός θα δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες αστάθειας με μπόρες και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς.

Προειδοποίηση για πολλούς κεραυνούς σε Αττική και Βοιωτία τις επόμενες ώρες

Όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι σε αυτό το σύντομο καιρικό φαινόμενο δεν θα μας απασχολήσει το ύψος της βροχής αλλά οι αλλεπάλληλοι κεραυνοί που χρήζουν προσοχής. Χαρακτηριστική η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια που κάνει λόγω για εμφάνιση πολλών κεραυνών σε Αττική και Βοιωτία λέγοντας ότι ο καιρός εκεί θα είναι δύσκολος.

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν πέφτουν κεραυνοί: Η σημασία του αλεξικέραυνου

Πολύτιμες συμβουλές προστασίας από τους κεραυνούς και για το πως είναι ο καιρός έδωσε μιλώντας στο Action24 ο Παναγιώτης Ιακωβάκης, ο οποίος είναι τεχνικός για αλεξικέραυνα. «Βλέπουμε πλέον ότι οι καταιγίδες είναι τόσες πολλές και έντονες που και οι ιδιώτες καλούνται να βάλουν αλεξικέραυνα στα σπίτια τους» είπε αρχικά

Για να εξηγήσει στη συνέχεια: «Το αλεξικέραυνο το βάζουμε για να μας προστατεύσει από άμεση κρούση κεραυνού. Είτε είναι μια ακίδα, είτε είναι ένα αλεξικέραυνο ιονισμού το οποίο μπαίνει πάνω σε έναν ιστό, μετά πέφτει επάνω ο κεραυνός, φεύγει μέσω του αγωγού κάτω στη γη, καρφώνουμε μέσα στη γη γειώσεις και έτσι δουλεύει το αλεξικέραυνο».

«Aν δεν απορροφηθεί ο κεραυνός θα έχουμε ή θάνατο ή κίνδυνο ή φωτιά»

«Το θέμα είναι ότι γίνονται πάρα πολλές εγκαταστάσεις που δεν μπορεί να απορροφηθεί ο κεραυνός», συμπλήρωσε. Ξεκαθάρισε ότι αν δεν απορροφηθεί ο κεραυνός, θα έχουμε ή θάνατο ή κίνδυνο ή φωτιά. «Οι εντάσεις είναι τόσο μεγάλες, που δεν γλιτώνεις», είπε.

Ανέφερε ότι είναι καλύτερο να μη βάλουμε αλεξικέραυνο όταν ο καιρός είναι τέτοιος, παρά να βάλουμε ένα κακό. «Όλο το αλεξικέραυνο είναι η γείωση, πρέπει να πετύχουμε μια χαμηλή αντίσταση στη γείωση. Όταν πετύχουμε χαμηλή αντίσταση στη γείωση σημαίνει ότι ο κεραυνός θα χτυπήσει το αλεξικέραυνο και θα απορροφηθεί άμεσα στη γη και θα εξαφανιστεί. Όταν δεν έχουμε μια καλή γείωση θα αιωρείται ο κεραυνός στο υπέδαφος», πρόσθεσε.

Τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν πέφτει κεραυνός και είμαστε μέσα στο σπίτι

Τέλος, έδωσε τις δικές του ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές για τον καιρό και για το τι πρέπει να κάνουμε όταν εξελίσσεται μια καταιγίδα στον τόπο μας. «Σίγουρα δεν κάνουμε μπάνιο, σίγουρα δεν ακουμπάμε βρύσες και μεταλλικά σημεία μέσα στο σπίτι, γιατί αν πέσει ένας κεραυνός επάνω στο σπίτι μας μπορεί να μας φέρει ρεύμα μέσω της ύδρευσης», είπε. Παράλληλα, για να προστατέψουμε τα ηλεκτρολογικά μέσα στο σπίτι είπε ότι πρέπει να βάλουμε αντικεραυνικά-αντιυπερτασικά φίλτρα στον πίνακά μας, τα οποία για να λειτουργήσουν θέλουν μια πιστοποιημένη γείωση στο σπίτι.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Λάμπης Λιβιεράτος: Απολαμβάνει οικογενειακές διακοπές με τις κόρες του

5 ζώδια που θα βρουν τον έρωτα τον Ιούλιο

Γιάννης Κότσιρας: Το γλυκό στιγμιότυπο με τους γιους του στη Σέριφο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ