Γρήγορα και απλά: Η έξυπνη άσκηση που ανακουφίζει από τον πόνο στην μέση – Όλοι μπορούν να την κάνουν

γρήγορα-και-απλά-η-έξυπνη-άσκηση-που-αν-177929

Η δουλειά του γραφείου σε συνδυασμό με τον καθιστικό τρόπο ζωής σίγουρα δεν κάνει καλό στην κινητικότητα της μέσης. Μερικοί από τους πιο συνήθεις παράγοντες που μπορούν να εντείνουν τον πόνο στην μέση είναι η μυική θλάση, η κακή στάση του σώματος αλλά και κάποιο πρόβλημα υγείας. Για αυτό έχει μεγάλη σημάσια να κάνουμε διατάσεις που στοχεύουν την περιοχή.

Μια στάση της γιόγκα, και μάλιστα μια από τις αγαπημένες, γιατί στην ουσία το ίδιο το σώμα κάνει όλη τη… δουλειά χωρίς εμείς να κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι, μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο. Αναφερόμαστε στη στάση του παιδιού (balasana), μια άσανα που προσφέρει ξεκούραση μέσα σε μια πρακτική της γιόγκα.

Η στάση της γιόγκα που βοηθάει στον πόνο της μέση

Πρόκειται για μια θέση που βοηθά στη διάταση της μέσης, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφορτιστείτε, να χαλαρώσετε και να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

Εκτός αυτού, στοχεύει επίσης στους τετρακέφαλους, τους γοφούς και τους αστραγάλους, αποτελώντας μια αποτελεσματική διάταση του κάτω μέρους του σώματος. Αν το σώμα σας είναι σφιγμένο ενώ εκτελείτε τη στάση του παιδιού, είναι ένα καλό σημάδι ότι κάποιες από αυτές τις περιοχές χρειάζονται λίγη επιπλέον φροντίδα.

Το κλειδί για να την πετύχετε χωρίς καμιά πίεση είναι να αφεθείτε μέσα στη θέση και να αφήσετε τη βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της. Σε κάθε περίπτωση, ακούστε το σώμα σας και εκτελέστε την άσκηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο π.χ. εάν χρειαστεί βάλτε ένα μαξιλαράκι κάτω από τα γόνατα ή κάτω από τους γλουτούς.

Η εκτέλεση της κίνησης που ανακουφίζει από τον πόνο στην μέση

Καθίστε στα γόνατα, λυγίστε τα και φέρτε το σώμα σας προς τα εμπρός, ενώ η λεκάνη σας ακουμπά στη φτέρνες των ποδιών.

Βεβαιωθείτε ότι η πλάτη σας είναι ίσια και δεν καμπουριάζετε.

Κρατήστε τα γόνατά σας ενωμένα και αρχίστε να περπατάτε με τα χέρια σας προς τα εμπρός – εναλλακτικά ανοίξτε τα γόνατα και αφεθείτε να βυθιστείτε εντός τους

Περπατήστε με τα δάχτυλά σας προς τα εμπρός, μέχρι να νιώσετε ένα ελαφρύ τέντωμα στα χέρια, την πλάτη και τους τετρακέφαλους.

Τεντώστε τα χέρια σας όσο πιο μακριά μπορούν να φτάσουν, χωρίς όμως να ζοριστούν.

Ακουμπήστε το μέτωπο στο πάτωμα και αναπνεύστε εδώ για όσο το χρειάζεστε.

Ανασηκώστε τη λεκάνη σας για να έρθετε σε μια πιο άνετη θέση, εάν το χρειάζεται το σώμα σας.

Εάν πονούν τα γόνατά σας, χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας.

Θα μπορούσατε να τοποθετήσετε το μαξιλάρι και κάτω από το μέτωπο, εάν νιώθετε μεγάλη πίεση.

Μπορείτε να ανοίξετε τα πόδια και να βυθιστείτε ακόμα πιο πολύ στη θέση.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ