Το μοναδικό εκκλησάκι της Ελλάδας που βρίσκεται μέσα σε κρατήρα και λίγοι γνωρίζουν

Στο χωριό Δίδυμα μπορείτε να θαυμάσετε ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης, αλλά κι ένα από τα πιο ξεχωριστά εκκλησάκια της Ελλάδας.
το-μοναδικό-εκκλησάκι-της-ελλάδας-που-192163

Κοντά στο χωριό Δίδυμα στην Αργολίδα μπορείτε να θαυμάσετε ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης, αλλά κι ένα από τα πιο ξεχωριστά εκκλησάκια της Ελλάδας.

Στη βάση του όρους Δίδυμο στην Αργολίδα βρίσκεται ένα από τα πιο ασυνήθιστα μέρη της Πελοποννήσου, οι δολίνες των Διδύμων. Αυτοί οι δύο τεράστιοι κρατήρες, γνωστοί ως Μεγάλη Σπηλιά και Μικρή Σπηλιά, δημιουργήθηκαν από την καθίζηση του εδάφους εξαιτίας των υπόγειων υδάτων του βουνού, αποτελώντας ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο γεωλογίας.

Οι επιβλητικοί κρατήρες έχουν κυκλικό σχήμα και είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση λόγω του μεγέθους τους. Από ψηλά αποτελούν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Στον έναν από τους δύο κρατήρες (Μικρή Σπηλιά) υπάρχουν δύο εκκλησάκια της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου (11ος – 14ος αιώνας), λαξευμένα μέσα στον βράχο: ο Άγιος Γεώργιος, που είναι και το μεγαλύτερο, και η Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Δείτε το πιο ξεχωριστό εκκλησάκι της Ελλάδας

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής για τους αστυνομικούς: «Δεν είναι άξιοι να φορούν στολή»

Ντόλτσε Βίτα: Δωρεάν διαθέσιμη η θρυλική σειρά με την Άννα Παναγιωτοπούλου

Eurovision 2024: Σε ποια θέση δίνουν τη Μαρίνα Σάττι τα στοιχήματα μια μέρα πριν τον τελικό

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ