Δημοσκόπηση διαΝΕΟσις: Πιστός στον Θεό και δεμένος με την οικογένεια ο Έλληνας

Η δημοσκόπηση της διαΝΕΟσις αποτυπώνει τις απόψεις και τις συνήθειες των Ελλήνων το 2024 και θίγει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα σήμερα.
δημοσκόπηση-διανεοσις-πιστός-στον-θε-189354

Η δημοσκόπηση “Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες” της διαΝΕΟσις αποτυπώνει τις απόψεις και τις συνήθειες των Ελλήνων το 2024, θίγοντας σημαντικά θέματα της εποχής. Ένα από αυτά τα θέματα είναι η βαθιά πίστη στη θρησκεία, η οποία φαίνεται να είναι ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα, επαγγέλματα και ηλικίες. Το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων δηλώνει πίστη στη θρησκεία, ενώ ανοιχτά μιλούν για αυτό τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

Όπως βλέπουμε και στο διάγραμμα η σχέση του Έλληνα με τη θρησκεία είναι αρκετά στενή αφού το 79,9% δηλώνει ότι πιστεύει στον Θεό και μάλιστα 76,4% των πολιτών δηλώνουν ότι κάνουν την προσευχή όταν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους ασθενούν

Δημοσκόπηση διαΝΕΟσις: Πιστός στον Θεό και δεμένος με την οικογένεια ο Έλληνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι από 17 έως 24 ετών μιλούν ανοιχτά για τη θρησκευτική τους πίστη σε ποσοστό μάλιστα 82,1%. Η πίστη είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη στις γυναίκες σε ποσοστό 83,8% και στους άνδρες σε ποσοστό 75,8%. Η θρησκευτική πίστη ενισχύεται στα χαμηλότερα εισοδήματα καθώς τα ποσοστά δεν πέφτουν κάτω από το 75%.

Τα κομματικά πιστεύω φαίνεται να μην επηρεάζουν την πίστη του Έλληνα στον Θεό αφύ το 59% όσων βρίσκονται σε Αριστερά και Άκροαριστερά αναφέρουν ότι είναι πιστοί. Στην Κεντροαριστερά δηλώνουν πιστοί σε ποσοστό 73,2% και στο Κέντρο σε ποσοστό 83,3%. Στην Κεντροδεξιά πιστροί είναι κατά 83,4% ενώ ακόμα πιο Δεξιά είναι σε ποσοστό 93%.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Άγιος Παΐσιος: «Έτσι πρέπει να είμαστε τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ο νους στις άγιες μέρες, όχι στις δουλειές»

Αναστασοπούλου – Ψινάκης: Χαμός στον αέρα του J2US για τη Συνατσάκη -«Εκμεταλλεύονται το metoo για να πουλήσουν δύο ρουχαλάκια»

Έχουν ενσυναίσθηση: 3 ζώδια «θησαυρός» που καταλαβαίνουν ακριβώς το πώς αισθάνεσαι

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ