Σε λίγη ώρα η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα: Με ειδική πτήση στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος παρέδωσε νωρίτερα, στα Ιεροσόλυμα, στην ελληνική αντιπροσωπεία το Άγιο Φως.
σε-λίγη-ώρα-η-άφιξη-του-αγίου-φωτός-στην-190850

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, με μια ειδική πτήση με την ελληνική αποστολή, για να τo μεταφέρει στον Πανάγιο Τάφο στην Πλάκα.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα με έκτακτες ειδικές πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air και της Sky Express.

Αναμονή για την άφιξη του Αγίου Φωτός

Η Ορθοδοξία σε όλο τον πλανήτη αναμένει την Ανάσταση του Σωτήρος που σηματοδοτεί τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Η αφή του Αγίου Φωτός έγινε μυστηριακά στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες πιστοί, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντια εξαιτίας και του πολέμου.

Οι καμπάνες του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ήχησαν χαρμόσυνα, οι χιλιάδες πιστοί ύψωσαν τις λαμπάδες τους και το Άγιο Φως εξήλθε από το Ιερό Κουβούκλιο. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κρατούσε δύο δεσμίδες από 33 αναμμένα κεριά, όσα και τα χρόνια του Ιησού.

Το Αναστάσιμο Φως μεταλαμπαδεύτηκε στα κεριά των πιστών που κατάφεραν να βρεθούν στον Πανάγιο Τάφο. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο το Πανάγιο φως είχε φωτίσει το Ναό, δημιουργώντας μοναδική κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Προηγήθηκε η ιερή λιτανεία τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο και η πόρτα αποσφραγίστηκε σύμφωνα με το τυπικό, αφού πρώτα ελέγχθηκε το εσωτερικό του για να αποκλειστεί η παρουσία οποιουδήποτε αντικειμένου που μπορούσε να ανάψει φωτιά.

Λίγο αργότερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος παρέδωσε στην ελληνική αντιπροσωπεία το Αναστάσιμο φως, με κάθε επισημότητα: «Ευχόμεθα αυτό το φως να φωτίζει τις διάνοιες των ανθρώπων, να θερμαίνει τις καρδιές τους, ιδιαιτέρως να φωτίζει τις διάνοιες των αρχόντων του κόσμου τόυτου, οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις για τις τύχες των ανθρώπων».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας που βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη ευλογία, μεγάλη τιμή και θέλω να τονίσω με αφορμή αυτής της ιερής παρουσίας σήμερα ότι η ελληνική πολιτεία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο ελληνορθόδοξο πατριαρχείο Ιεροσολύμων και σε εσάς προσωπικά».

«Ευχόμαστε το φως να καταυγάζει τις ψυχές των ανθρώπων και να δώσει ειρήνη στον κόσμο που τόσο πολύ τη χρειαζόμαστε προσωπικά ο καθένας μας αλλά κια για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και τον κόσμο», είπε ο Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος και Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Eurovision 2024: Κατρακύλα στα προγνωστικά για τη Μαρίνα Σάττι μετά τη δεύτερη πρόβα

Άννα Παναγιωτοπούλου: Συγκινεί η «συνάντηση» Ντορίτας και Χριστίνας στον «παράδεισο»

Για τις γιαγιάδες όλου του κόσμου: Όταν η μαμά σου γίνεται γιαγιά, ξέρεις πάντα ότι κάποιος αγαπά τα παιδιά σου όσο εσύ

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ