Πανσέληνος Ιουλίου 2024: Πότε θα απολαύσουμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού», γιατί ονομάστηκε έτσι

Φτάνουμε στα μέσα του μήνα και ήρθε η στιγμή να μετρήσουμε αντίστροφα για να απολαύσουμε στον ουρανό, την περίφημη Πανσέληνο του Ιουλίου.
πανσέληνος-ιουλίου-2024-πότε-θα-απολαύσο-205526

Η προσεχής Πανσέληνος του Ιουλίου 2024, επίσης γνωστή ως «Φεγγάρι του Ελαφιού» ή «Πανσέληνος του Σταριού», αναμένεται να φωτίσει τον καλοκαιρινό ουρανό στις 21 Ιουλίου, στις 23:44 ώρα Ελλάδας.

«Φεγγάρι του Ελαφιού»: Η ξεχωριστή ονομασία της πανσελήνου του Ιουλίου

Σύμφωνα με το αλμανάκ, ο Ιούλιος είναι συνήθως η εποχή που τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου κύκλου αποβολής και αναγέννησης.

Υπάρχουν ωστόσο πολλά άλλα ονόματα για το «Φεγγάρι του Ελαφιού» που προέρχονται από τους ιθαγενείς της Αμερικής, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουάσινγκτον. Ονόματα όπως το «Ζεστό Φεγγάρι» αναφέρονται στον καλοκαιρινό καιρό, ενώ όροι όπως το «Φεγγάρι του βατόμουρου» και το «Φεγγάρι του ώριμου καλαμποκιού» υποδηλώνουν τις καλύτερες εποχές για τη συγκομιδή φρούτων και άλλων καλλιεργειών.

Τον μήνα Ιούλιο η πανσέληνος έχει πάρει, επίσης, το όνομά της και από φυτά σε κάποιες περιοχές -κυρίως- της Αμερικής: Berry Moon (Anishinaabe), το Moon When the Chokecherries are Ripe (Ντακότα), το Month of the Ripe Corn Moon (Cherokee) και το Raspberry Moon (Algonquin, Ojibwe).

Πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος Ιουλίου όλα τα ζώδια:

Εβδομαδιαίο ωροσκόπιο 15 – 21 Ιουλίου 2024. Αναταραχές και τολμηρές κινήσεις.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Λίγοι το γνωρίζουν: Το θαλασσινό λαχανικό που βοηθά στην απώλεια βάρους και ρίχνει την πίεση

Θα «κολυμπήσουν» στα ευρώ: Τα 4 ζώδια που θα δουν ξαφνικά χρήματα αυτό το καλοκαίρι

Μεγάλη φωτιά τώρα στη Βόνιτσα: Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επτά εναέρια μέσα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ