Ηρωική διάσωση από αστυνομικό στην Πάτρα: «Τον πήρα στην αγκαλιά μου, φοβόταν και φώναζε»

Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε ηλικιωμένο από την πυρκαγιά στην Πάτρα παίρνοντάς τον στην αγκαλιά του.
ηρωική-διάσωση-από-αστυνομικό-στην-πά-205482

Ο Αρχιφύλακας Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος πρωταγωνίστησε σε μια συγκλονιστική διάσωση κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στην Πάτρα. Χθες, ο αστυνομικός μαζί με τους συναδέλφους του, βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς με σκοπό την άμεση εκκένωση των σπιτιών. Εκεί, εντόπισαν έναν ηλικιωμένο άντρα στο «τελευταίο σπίτι», ακινητοποιημένο από τη φωτιά. Χωρίς δισταγμό, ο κος Χριστοδουλόπουλος σήκωσε τον ηλικιωμένο στην αγκαλιά του και τον απομάκρυνε από το κτίριο, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλεια του σπιτιού του.

Συγκλόνισε αστυνομικός στη φωτιά με ηλικιωμένο στην αγκαλιά

Πανελλήνια συγκίνηση από την εικόνα αστυνομικού με ηλικιωμένο στην αγκαλιά του την ώρα της φωτιάς.

Συγκινητικά, ο αστυνομικός περιέγραψε τη στιγμή της διάσωσης:

«Μου ζήτησαν να τον βοηθήσω. Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, τον πήρα, με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος φοβούμενος, γιατί δεν τον άκουγε κανένας».

«Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου και με κρατούσε σφιχτά»

Ο αρχιφύλακας Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος είναι ο άνθρωπος που διέσωσε τον ηλικιωμένο κύριο Οδυσσέα από το σπίτι του στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα. Η εικόνα με τον 82χρόνο αγκαλιά, συγκλονίζει. Μιλώντας σήμερα ο αρχιφύλακας περιέγραψε εκείνες τις στιγμές.

Όπως λέει στην κάμερα του Ertnews:

«… η εικόνα ήταν τρομακτική. Η φωτιά είχε φτάσει εδώ πλησίον στα σπίτια… Ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο πανικοβλημένος, μας ζητούσε επιτακτικά να βοηθήσουμε. Οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια, όπως και προσπαθήσαμε και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε… Η φωτιά είχε φτάσει και έγλυφε το πίσω μέρος των σπιτιών και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκα για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι… Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, τον πήρα, με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, φοβούμενος, γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας… Καταφέραμε να τον κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε και με τους άλλους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους… Ένα μεγάλο ευχαριστώ να δώσω στους κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές, την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και την υπηρεσία μου, η οποία, οι άνθρωποι δεν κοίταξαν ωράριο ή οτιδήποτε, και παρέμειναν μέχρι το τέλος να κατασβεστεί η φωτιά…»

Όπως είπε ο ίδιος, θα μεταβεί αργότερα να επιστρέψει το κλειδί του σπιτιού στον ηλικιωμένο και να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχουν φθορές στο σπίτι.

Η πράξη του κου Χριστοδουλόπουλου αποτελεί παράδειγμα ανδρείας και αλτρουισμού, ενώ η εικόνα του να φέρει στην αγκαλιά του τον ηλικιωμένο άντρα, έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Χριστοδουλόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα τον ηλικιωμένο άνδρα, δίνοντάς του το κλειδί του σπιτιού του και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς πυροσβέστες, αστυνομικούς και κατοίκους για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πάτρα: Συγκλονίζει αστυνομικός που παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά

Συγκλονιστικό βίντεο με αστυνομικό που παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά στην Πάτρα.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Μεγάλη φωτιά τώρα στη Βόνιτσα: Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επτά εναέρια μέσα

Συγκλονιστικές εικόνες στην Πάτρα: Αστυνομικός παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά

Μεγάλη φωτιά τώρα στην Πάτρα: Εκκενώθηκαν το γηροκομείο και το παιδιατρικό νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» – Εστάλη 112

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ