Δημήτρης Κόκοτας: Τα τελευταία νέα για την υγεία του από τη Ματίνα Παγώνη

Ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και η Ματίνα Παγώνη ενημέρωσε για τα νεότερα της υγείας του
δημήτρης-κόκοτας-τα-τελευταία-νέα-για-205528

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έδωσε νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας μετά από το σοβαρό καρδιαγγειακό επεισόδιο που υπέστη. Το θέμα προλόγισε ο δημοσιογράφος, Λάμπρος Κωνσταντάρας στην εκπομπή «Summer’s Cool».

«Παραμένει η κατάσταση του Δημήτρη Κόκοτα όπως ήταν τον τελευταίο καιρό»

Έχουμε δει αρκετές φορές, έχετε βγει και μιλάτε για την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα. Από τις 28 Μαρτίου λέτε συχνά ότι τα πράγματα θα τραβήξουν σε διάρκεια. Aν υπάρχει κάποια εξέλιξη ή τι είναι αυτό που μπορούμε να περιμένουμε. Γιατί όλη η Ελλάδα αγαπάει τον Δημήτρη Κόκοτα και θέλουμε να ξέρουμε την πορεία της υγείας του, χωρίς να είμαστε και κουραστικοί και φορτικοί.

H κατάσταση, από την αρχή, είπαμε ότι ήταν σοβαρή, με τις επιπλοκές της κι από μία ομάδα που δίνει μάχη μαζί με τον ίδιο να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. Έχει βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Εκεί θα παραμείνει και είναι περισσότερες ώρες η επαφή με τους συγγενείς του. Γιατί αυτόν τον βοηθάει: Το να είναι μαζί με τους συγγενείς του αρκετές ώρες. Αντιδρά στα επώδυνα, όπως έχουμε πει. Και παραμένει η κατάσταση όπως ήταν τον τελευταίο καιρό, ελπίζοντας ότι με την πάροδο του χρόνου ο οργανισμός του θα αντιδρά σιγά σιγά. Με τον καθημερινό απεικονιστικό έλεγχο που γίνεται θα έχουμε την εξέλιξη όλης της κατάστασης τους επόμενους μήνες. Κι από την αρχή είχα πει ότι δεν θα είναι γρήγορη.

«Μετά τον Σεπτέμβρη να δούμε τι πρόκειται να γίνει»

Από την εμπειρία σας -ναι, το έχετε επαναλάβει αρκετές φορές-, γιατί, πολλές φορές, και τα ιατρικά περιστατικά μπορεί να ‘χουν κάποια κοινά ή μπορεί κάτι να ‘ναι μοναδικό…

Ο καθένας έχει, ο κάθε άρρωστος είναι ξεχωριστός, να ξέρετε. Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς ποια θα είναι η εξέλιξη. Αυτό που ελπίζουμε είναι -τους επόμενους μήνες που θα παραμείνει στη ΜΑΦ- να βελτιωθεί η κατάστασή του. Και σιγά σιγά μετά τον Σεπτέμβριο -αν όλα πάνε καλά- να δούμε και να συζητήσουμε, από κει και πέρα, τι πρόκειται να γίνει.

Μαριάντα Πιερίδη: Πάντως η κατάσταση θεωρείται σταθερή.

Είναι σταθερή με τις επιπλοκές του.

«Στο επισκεπτήριο πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί»

Ισίδωρος Φύκαρης: Πόσο σημαντικό είναι να είναι τα δικά μας πρόσωπα δίπλα μας όταν είμαστε ασθενείς.

Βοηθάει πάρα πολύ, αλλά θα σας πω και κάτι άλλο. Δυστυχώς, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Δηλαδή εμείς που πηγαινοερχόμαστε στα νοσοκομεία, είμαστε με εξωτερικό κόσμο επαφή, με τα αυτοκίνητά μας, με τα λεωφορεία, με τα ΜΜΜ. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχουμε κολλήσει. Και τι μπορεί να μεταφέρουμε στους αρρώστους που πάμε να τους επισκεφθούμε στα νοσοκομεία. Και δεν σημαίνει ότι ένα τεστ κάνεις κι όλα είναι καλά.

Γι’ αυτό πάντα επιμένουμε στο επισκεπτήριο και ειδικά αυτές τις εποχές που έχουμε αύξηση του Covid, που είχαμε πάρα πολλές ιώσεις. Είχαμε πει ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί.

Το καταλαβαίνω ότι βοηθάει πολύ το να είσαι στον δικό σου άνθρωπο κοντά, αλλά, από την άλλη πλευρά, μπορείς να του μεταφέρεις ένα μικρόβιο και να κάνει πυρετό και να φτάσει μέχρι διασωλήνωση. Γιατί έχουν συμβεί πολλά τέτοια γεγονότα. Δυστυχώς, δεν το καταλαβαίνει ο κόσμος. Αλλά κι εμείς οι ίδιοι όταν έχουμε συγγενείς μας, δεν το καταλαβαίνουμε. Αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν: Προηγείται ο ασθενής και μετά όλοι οι υπόλοιποι.

Ματίνα Παγώνη: Τα τελευταία νέα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα – Παραμένει στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για τα τελευταία νέα σχετικά με την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα στην εκπομπή «Summer’s Cool».

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Μαθεύτηκαν τα νέα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα: «Παλεύει κάποιες επιπλοκές» -Πότε θα είναι καλύτερα

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση»: Οι τελευταίες εξελίξεις στην υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για τον Δημήτρη Κόκοτα: «Είναι δύσκολα τα πράγματα, θα μείνει 6 μήνες στο νοσοκομείο…»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ