«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής: Κυκλοφορεί στην Ελλάδα και περιέχει τοξική ουσία άκρως επικίνδυνη για τους ανθρώπους

καμπανάκι-από-τον-εοφ-για-συμπλήρωμ-182503

Ο ΕΟΦ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για συμπλήρωμα διατροφής, μέσα από ανακοίνωση του. Ειδικότερα, ανακαλείται το προϊόν DNP Dinitrophenol 250mg caps καθώς περιέχει την ουσία 2,4 Dinitrophenol η οποία είναι τοξική και άκρως επικίνδυνη για την υγεία.

Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει πως εξαιτίας του συμπληρώματος διατροφής, έχουν προκληθεί 30 θάνατοι στην Αγγλία.

ΕΟΦ: Η ανακοίνωση για το συμπλήρωμα διατροφής

«Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ διακινείται στην Ελλάδα, το προϊόν DNP Dinitrophenol 250mg caps το οποίο περιέχει την ουσία 2,4 Dinitrophenol, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία.

Το DNP είναι ένα βιομηχανικό χημικό προϊόν που διατίθεται στο εμπόριο ως λιποδιαλυτικό, αλλά δεν είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση. Έχει προκαλέσει τουλάχιστον 30 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012.

Είναι μια τοξική ουσία που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων, καρδιακές προσβολές, έντονους εμετούς, ταχεία αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις θανάτους.

ΕΟΦ: Η συνέχεια της ανακοίνωσης

Το DNP είναι ένα εξαιρετικά ασταθές χημικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποσυντεθεί υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων, προκαλώντας πυρκαγιά και εκρήξεις.

Είναι τοξικό όταν εισπνέεται, έρχεται σε επαφή με το δέρμα και σε περίπτωση κατάποσης. Είναι επίσης τοξικό για το περιβάλλον.

Η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα γίνεται και μέσω διαδικτύου, μέσω της ιστοσελίδας www.tradekey.com. Tο παραπάνω προϊόν κυκλοφορεί στις αγορές σαν συμπλήρωμα διατροφής».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος στην Κρήτη: Πήγε για προσκύνημα μαζί με τη Δήμητρα Βαμβακούση και την κόρη τους

Η σπαρακτική ανάρτηση για τα Τέμπη: “Συνεχίζω να είμαι η μαμά του Τάσου, τουλάχιστον αυτό δεν μπορούν να μου το στερήσουν”

Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Θα αναπαυθεί επιτέλους η ψυχή της μητέρας της Τούνη που έφυγε με τον καημό»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ