Κίνηση ενσυναίσθησης από τον Δήμο Ηλιούπολης: «Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία

κίνηση-ενσυναίσθησης-από-τον-δήμο-ηλι-180638

Στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης τοποθετήθηκαν πολύχρωμα παγκάκια που αποτελούνται από μεγάλες χρωματιστές ξυλομπογιές. Πρόκειται για τα περίφημα «παγκάκια της φιλίας» τα οποία βοηθούν τα παιδιά να κάνουν παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά.

Ειδικότερα, όταν ένα παιδί μένει μόνο του στο διάλειμμα είτε επειδή το απασχολεί κάτι είτε επειδή δεν έχει φίλους, κάθεται σε αυτό το παγκάκι και «ειδοποιεί» τα άλλα παιδιά πως θέλει παρέα.

Δήμος Ηλιούπολης: Τα «παγκάκια φιλίας»

Τα «παγκάκια της φιλίας» τοποθετήθηκαν ήδη στο 5ο, στο 6ο, στο 20ο, στο 21ο, στο 8ο και στο 17ο Δημοτικά Σχολεία, ενώ θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Δυστυχώς, η σχολική μοναξιά αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Ειδικά όταν οι παιδικές ηλικίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και η κοινωνικοποίηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ψυχολογική τους ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να μειώσουμε τη μοναχική ζωή των παιδιών, τον εκφοβισμό κ.λπ., δημιουργήσαμε τα ‘παγκάκια της φιλίας’, καθώς θα λειτουργούν ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς, της απομόνωσης κ.λπ., πάντα βέβαια υπό το άγρυπνο βλέμμα των δασκάλων τους».

Δήμος Ηλιούπολης: Τα «παγκάκια φιλίας» για την μείωση της κοινωνικής απομόνωσης

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Χρυσουλάκης σημειώνει: «Είναι τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα τόσο εξαιρετική και αποτελεσματική ιδέα, που φέρνει τα παιδιά μας πιο κοντά και αξίζει να υιοθετηθεί απ’ όλα τα Σχολεία!».

Η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Αγγελή υπογραμμίζει: «Εκτός από τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης και τη βελτίωση της ψυχικής ευημερίας των παιδιών, χρησιμοποιείται και ως υπενθύμιση στα παιδιά για πράγματα όπως η επικοινωνία, η αλληλοϋποστήριξη και η έκφραση των συναισθημάτων. Ήδη τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα!».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης

Η μαμαδίστικη συνταγή: Λεμονάτο μοσχαρίσιο νουά κατσαρόλας σαν λουκούμι για το κυριακάτικο τραπέζι

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης συγκινεί για τον σκύλο του: «Δεν έχω βρει έναν άνθρωπο στη ζωή μου που να αγαπάει όσο ο σκύλος»

Η «Γαλάζια Λίμνη» της Ευβοίας: Μόλις 3 ώρες από την Αθήνα μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ