Παίρνει τη μεγάλη απόφαση: Βγαίνει εκτός Ελλάδας ο «βασιλιάς» Σκλαβενίτης – Το δώρο στα 70ά γενέθλιά του

παίρνει-τη-μεγάλη-απόφαση-βγαίνει-εκτ-182263

Ο Σκλαβενίτης, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης στο εξωτερικό. Έτοιμος να ακολουθήσει τα βήματα του Pedro Soares dos Santos στην Πολωνία είναι ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης σύμφωνα με πληροφορίες. Πιο αναλυτικά, στα εβδομηκοστά γενέθλιά του, ο κορυφαίος λιανέμπορος της χώρας είναι κοντά στο να επιχειρήσει ένα δεύτερο άνοιγμα εκτός συνόρων, έχοντας ήδη ισχυρή παρουσία στην Κύπρο.

Σκέφτεται να βγει εκτός Ελλάδας ο «βασιλιάς» Σκλαβενίτης

Σκλαβενίτης

Στην Πολωνία στοχεύει ο Σκλαβενίτης

Έχοντας φθάσει να ελέγχει σχεδόν το 35% της εγχώριας αγοράς, ξεπερνώντας σε τζίρο τα 5 δισ. ευρώ, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση σε δύο μέτωπα, με το εξωτερικό να αποτελεί προτεραιότητα. Τραπεζικοί παράγοντες σημειώνουν ότι η στόχευση προς το Ιόνιο και την Κεντρική Μακεδονία είναι πάντα ενεργή. Ωστόσο, σε αυτήν τη φάση, ο επιχειρηματίας φέρεται να είναι πολύ πιο κοντά σε συμφωνία σε αγορά του εξωτερικού, που, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους, πιθανότατα θα είναι η Πολωνία.

Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης έχει την πέμπτη ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ, έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης ΑΕΠ, μια εσωτερική αγορά 39 εκατομμυρίων κατοίκων, έναν κλάδο σουπερμάρκετ λιανικής 45 δισ. και μια ελληνική παρουσία-σηματωρό, την Sarantis, με εδραία θέση στην πολωνική αγορά.

Συνεπώς, υπάρχει το success story της Sarantis, πρωτίστως όμως είναι η απόλυτα επιτυχής παρουσία-λειτουργία της Jeronimo Martins. Η ιστορική πορτογαλική αλυσίδα (ιδρύθηκε το 1792) είναι ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην πολωνική αγορά, μέσω της Biedronka, που «δομείται» περισσότερο μέσω soft & hard discounters και τοπικές αλυσίδες (Lidl & KaufLand, Polska Grupa, Dino, Carrefour, Grupa Spesjial κ.λπ.) και του γερμανικού δικτύου χονδρεμπορικής Makro C&C (METRO).

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Βασιλιάς ο Σκλαβενίτης: Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί, οι αυξήσεις και τα επιδόματα σε εργαζόμενους

Χίλια μπράβο: Το κατάστημα Σκλαβενίτης που έβαλε κρεβατάκι για να κοιμάται ένα γέρικο σκυλάκι

Μόνο συγκίνηση: Ένα παιδί είναι ο «λόγος» που ο Σκλαβενίτης δεν λειτουργεί τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ