Επιδότηση για φυσικό αέριο: Οριζόντια ενίσχυση σε όλους

Ανακοινώνεται η επιδότηση στο φυσικό αέριο χωρίς μοντέλο εξοικονόμησης- Χρηματοδότηση από το κράτος και τη ΔΕΠΑ
επιδότηση-για-φυσικό-αέριο-οριζόντια-59791

Ανακοινώνεται η επιδότηση στο φυσικό αέριο χωρίς μοντέλο εξοικονόμησης- Χρηματοδότηση από το κράτος και τη ΔΕΠΑ

Ανακοινώνεται η επιδότηση στο φυσικό αέριο χωρίς μοντέλο εξοικονόμησης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος και τη ΔΕΠΑ, ενώ για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο τραπέζι επιδότησης 25 λεπτών ανά λίτρο με φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

«Με μια επιδότηση στην αντλία η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, όπως πια μας επιβάλει και η ΕΕ να κάνουμε με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτά τα κέρδη μπορούν να διανεμηθούν στους ασθενέστερους, να ωφεληθούν έτσι αυτοί που πλήττονται από αυτή την ιστορία, οι ευάλωτοι», ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έτσι θα δοθεί και η δυνατότητα να συνεχιστεί η οριζόντια επιδότηση στην αντλία στο πετρέλαιο κίνησης, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι θα εκμεταλλεύεται και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας

Τα έσοδα από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο εκτοξεύθηκαν, καθώς πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα +10 εκ ευρώ αντί ελλείμματος 5,9 δις που είχαμε προϋπολογίσει.

Επιδότηση στο φυσικό αέριο: Επιδοτήσεις και στη Γαλλία

Στη Γαλλία προχωρούν σε αύξηση των επιδοτήσεων στην ενέργεια για τους ευάλωτους.

«Τα μέτρα που μόλις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι στοχευμένα, αυτό που κάνουμε είναι ότι αυξάνουμε τις επιδοτήσεις που είναι αναγκαίες, που είναι μετρημένες, υπεύθυνες και η ενίσχυση στοχεύει σε όσους τη χρειάζονται», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Κρίσιμα είναι τα δύο επόμενα ευρωπαϊκά συμβούλια στην Πράγα και στις Βρυξέλλες.

Επιδότηση φυσικού αερίου στα νοικοκυριά όλο τον χειμώνα

Αναμένονται εντός της επόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις σχετικά με την επιδότηση φυσικού αερίου, με την επικρατέστερη ημερομηνία της ανακοίνωσης του σχεδίου να είναι την Τετάρτη.

Επιδότηση στο φυσικό αέριο- οριζόντια παρέμβαση από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση σχεδιάζει οριζόντια παρέμβαση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές, ενώ δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και κλιμακωτή στήριξη. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η στήριξη να διαρκέσει όλο τον χειμώνα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ