Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία στο γραφείο με το «κόκκινο κουτί»

βασιλιάς-κάρολος-η-πρώτη-επίσημη-φωτο-61217

Πριν από μερικές ώρες το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία του Βασιλιά Καρόλου. Στη φωτογραφία τον βλέπουμε στο γραφείο του να αναλαμβάνει καθήκοντα δίπλα στο περίφημο «κόκκινο κουτί». Η ανάρτηση του λογαριασμού theroyalfamily στο instagram έγινε -όπως αναμενόταν- αμέσως viral συγκεντρώνοντας χιλιάδες λάικ, σχόλια και ευχές.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και το νέο γραφείο του

Η εικόνα, που τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα, δείχνει τον Βασιλιά να εκτελεί επίσημα κυβερνητικά καθήκοντα στο δωμάτιο του δέκατου όγδοου αιώνα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο Βασιλιάς απαθανατίζεται απασχολημένος σε μια αυθόρμητη, θα λέγαμε, λήψη.

Φυσικά, από τη φωτογραφία δεν θα μπορούσε να λείπει το «κόκκινο κουτί» που περιέχει έγγραφα από υπουργούς της κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα βασίλεια, καθώς και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας και είναι τοποθετημένο σε ένα σκαμπό από επίχρυσο ξύλο.

Στο γραφείο του βλέπουμε επίσης ένα φθαρμένο αντίγραφο του Σαίξπηρ, από το οποίο πήρε την πολυαναφερόμενη ατάκα του στην πρώτη τηλεοπτική του ομιλία: «May flights of Angels sing thee to thy rest».

Στο βάθος μπορούμε να διακρίνουμε τη χαρακτηριστική ασπρόμαυρη φωτογραφία των γονιών του, της βασίλισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου, που έδωσε το 1951 το τότε νεαρό ζευγάρι στον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ για τα Χριστούγεννα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος, η βασίλισσα Ελισάβετ και τα «κόκκινα κουτιά»

Η βρετανική εταιρεία δερμάτινων ειδών πολυτελείας «Barrow Hepburn & Gale» επιβεβαίωσε ότι τα κουτιά του βασιλιά με το δικό του έμβλημα είναι στη διαδικασία της παραγωγής. Στις 11 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι ο βασιλιάς θα λάμβανε αρχικά περισσότερα από έξι κουτιά, τα οποία θα έφεραν το νέο βασιλικό σύμβολο. Κάθε κουτί, η τιμή του οποίου δεν ανακοινώνεται ποτέ, έχει τη δική του κωδικοποιημένη κλειδαριά και είναι σχεδιασμένο για να διαρκεί πολλά χρόνια.

Η εταιρεία αναφέρει στον ιστότοπό της: «Τα κόκκινα κουτιά ακολουθούν τον κάτοχό τους σε όλο τον κόσμο, διασφαλίζοντας ότι μπορεί να εκτελεί τις ευθύνες του γραφείου του. Όπου κι αν βρίσκεται ο ηγεμόνας ή ο υπουργός στον κόσμο, το κόκκινο κουτί είναι κοντά του».

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Facebook ανέφερε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ λάμβανε κόκκινα κουτιά κάθε μέρα της βασιλείας της, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων, αλλά όχι την ημέρα των Χριστουγέννων.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ