Ιαπωνία: Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από τον τυφώνα Τάλας

ιαπωνία-ένας-νεκρός-και-αρκετοί-τραυμ-61192

Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες είναι ο τραγικός, μέχρι τώρα, απολογισμός από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε ο σφοδρός τυφώνας Τάλας.

Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από τον τυφώνα Τάλας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν 40 ετών και ζούσε στην Κακεγκάουα, στον νομό Σιζουόκα, στην κεντρική Ιαπωνία. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης το σπίτι του παρασύρθηκε από κατολίσθηση.

Στο Χαμαμάτσου, επίσης στον νομό Σιζουόκα, άλλη κατολίσθηση προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τριών ανθρώπων, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση προς το παρόν να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Η πορεία του τυφώνα Τάλας σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία

 

Σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, ο τυφώνας βρισκόταν σήμερα στις 06:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος) στον Ειρηνικό Ωκεανό σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νότια του νομού Σιζουόκα και κατευθυνόταν προς τα βορειοανατολικά, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 90 χιλιομέτρων την ώρα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι υπάρχει κίνδυνος μεγάλα κύματα, καταρρακτώδεις βροχές, κατολισθήσεις και πλημμύρες να πλήξουν το κεντρικό, ανατολικό και βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει περίπου 20 τυφώνες ετησίως, από το καλοκαίρι ως το φθινόπωρο. Την περασμένη εβδομάδα 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 151 τραυματίστηκαν κατά το πέρασμα του τυφώνα Νανμαντόλ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Όπως είναι προφανές, η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα που επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων ολόκληρου του πλανήτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κλιματική αλλαγή αυξάνει την σοβαρότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων όλο και περισσότερο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ