Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι έγραφε το σημείωμα που κυκλοφόρησε στη βρετανική Βουλή την ημέρα που πέθανε

βασίλισσα-ελισάβετ-τι-έγραφε-το-σημεί-61110

Την ημέρα που πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ κυκλοφόρησε στη βρετανική βουλή ένα σημείωμα.

Το τι έγραφε το σημείωμα που κυκλοφόρησε μεταξύ των Βρετανών βουλευτών κατά τη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων την ημέρα που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ, αποκάλυψε η αναπληρώτρια ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος Άντζελα Ρέινερ.

Ο Κιρ Στάρμερ τοποθετούνταν για τα ενεργειακά και την κρίση στο κόστος ζωής όταν ο αρμόδιος για τις σχέσεις με το Παλάτι υφυπουργός Ναντίμ Ζαχάουι, ψιθύρισε στο αυτί της πρωθυπουργού προτού της δώσει ένα διπλωμένο σημείωμα στις 8 Σεπτεμβρίου. Το σημείωμα λοιπόν, έφτασε στα χέρια της κ. Ρέινερ, την ώρα που στο βήμα της Βουλής, μιλούσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ.

epa05042392 A tv grab shows Labour leader Jeremy Corbyn responding after Prime Minister David Cameron made a statement to MPs in the House of Commons where he set out his case for the extension of RAF airstrikes from Iraq into Syria, in London, Britain, 26 November 2015. EPA/PA Wire UK AND IRELAND OUT

Τί έγραφε το σημείωμα που κυκλοφόρησε στην βρετανική βουλή την ημέρα που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ

Η Ρέινερ αποκάλυψε το δίλημμα που αντιμετώπισε καθώς σκεφτόταν πώς να διακόψει τον ηγέτη των Εργατικών την ώρα που όλα τα κατέγραφε ο τηλεοπτικός φάκος. Μάλιστα, φαίνεται στο βίντεο να ταράζεται διαβάζοντας το σημείωμα και να συμβουλεύεται συναδέλφους για το τι θα έπρεπε να κάνει.

Δείτε βίντεο:

Όπως είπε στο podcast «News Agents», με τους Emily Maitlis και Jon Sopel, την Τετάρτη, το σημείωμα ήταν γραμμένο σε «απλά αγγλικά» και έγραφε: «Η βασίλισσα δεν είναι καλά και ο Κιρ πρέπει να φύγει από την αίθουσα το συντομότερο δυνατό για να ενημερωθεί».

Στις 12.20 μ.μ. (τοπική ώρα), τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η βασίλισσα δεν ήταν καλά και οι γιατροί ανησυχούσαν για την υγεία της, με ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας να ταξιδεύουν στο Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία για να είναι μαζί της. Στις 6:30 μ.μ. (τοπική ώρα) εκείνης της ημέρας, το Παλάτι ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών.

Η Ρέινερ είπε στο podcast: «Διάβασα ανάμεσα στις γραμμές, γιατί δεν λαμβάνει κανείς ένα σημείωμα που να λέει ότι η βασίλισσα δεν είναι καλά αν έχει λίγο βήχα ή κρυολόγημα», προσθέτοντας το εξής: «Προσπαθούσα να περάσω το σημείωμα στον Στάρμερ χωρίς να είμαι πολύ δραματική, αλλά χωρίς να ξέρω ακριβώς τι συνέβαινε… Έπρεπε να τον βγάλω από την αίθουσα».

Πού βρέθηκε το σημείωμα που κυκλοφόρησε την ημέρα που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ

«Κράτησα το σημείωμα και προσπαθούσα να σκεφτώ πώς θα το πω στον Κιρ χωρίς να καταστρέψω τελείως αυτό που προσπαθεί να πει, γιατί αν κάποιος προσπαθεί να σας δώσει πληροφορίες όταν είστε στη μέση της ομιλίας είναι κάτι που αποσπά την προσοχή, οπότε περίμενα την ευκαιρία να το κάνω», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, κοίταξε δεξιά της και έπιασε το βλέμμα του Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων σερ Λίντσεϊ Χόιλ, που της έκανε νόημα ότι έπρεπε να ενημερώσει τον Στάρμερ. «Μου κάνει νεύμα ότι πρόκειται για κάτι πραγματικά έκτακτο. Επομένως ήξερα ότι ήταν μία πραγματικά σημαντική στιγμή» τόνισε, επισημαίνοντας ότι ανησυχούσε μήπως γινόταν ξαφνικά κάποια ανακοίνωση για τον θάνατο της βασίλισσας, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο αρχηγός του κόμματός της. «Αν ο Κιρ ήταν σε ομιλία όταν έσκαγε η είδηση, τότε δεν θα τον είχα προστατεύσει», σημείωσε.

Από ότι φαίνεται η ραγδαία και ξαφνική επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ επηρέασε και την Βρετανική βουλή.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ