Τι κοινό έχουν ο βασιλιάς Κάρολος και ο «κόμης Δράκουλας»;

τι-κοινό-έχουν-ο-βασιλιάς-κάρολος-και-ο-59642

Ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να ανέλαβε τον θρόνο της Βρετανίας σε ηλικία 73 ετών και όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην κηδεία της Ελισάβετ… όμως «άγνωστες» ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια, όπως αυτή που αφορά τον «κόμη Δράκουλα».

Τι κοινό έχει ο Κάρολος με τον κόμη Δράκουλα

Ο νέος Βρετανός μονάρχης Κάρολος συνδέεται με τον Βλαντ τον Παλουκωτή, τον ηγεμόνα της Βλαχίας, που αποτέλεσε έμπνευση για το βιβλίο τρόμου του Μπραμ Στόκερ.

Ο Κάρολος έχει συγγένεια με τον Βλαντ, καθώς είναι απόγονος του και συγκεκριμένα δισέγγονος, μέσω της συζύγου του Γεωργίου Ε’, της βασίλισσας Μαρίας.

Το εξοχικό που αγόρασε ο Κάρολος στο χωριό του Κόμη Δράκουλα

Μάλιστα, ο ίδιος ο Κάρολος τρέφει μακροχρόνια αγάπη για τη Ρουμανία, ειδικά για την Τρανσυλβανία, μέρος στο οποίο βασίλεψε ο Βλαντ και έγινε γνωστός τόσο για τις νίκες έναντι των Οθωμανών στα Βαλκάνια, όσο και γιατί παλούκωνε τους αντιπάλους του και τους άφηνε να υποφέρουν για μέρες μέχρι να πεθάνουν.

Έτσι, ο νέος βασιλιάς της Αγγλίας έχει αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι του 18ου αιώνα στο χωριό Βίσκρι, ενώ έχει κάνει φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή μέσω του Ιδρύματος «Πρίγκιπας της Ουαλίας».

Επίσης, το 2017 ο δήμαρχος της πόλης Alba Iulia απέμεινε στον Κάρολο τον τιμητικό τίτλο του Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας για την αγάπη και το έργο που έχει προσφέρει στην περιοχή.

Είναι απίστευτο το πώς αυτοί οι δύο άντρες συνδέονται μεταξύ τους… κι όμως γίνεται!

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ